Lepelaar met ’n mooie vangst

Woensdagmiddag heb ik samen met mijn fotomaatje enige tijd in de grote vogelkijkhut in de Jan Durkspolder gezeten. Het was er rustig. We deelden de hut met een in- en uitvliegende boerenzwaluw, die er een nestje had. Rond de hut waren in eerste instantie alleen wat eenden te zien, totdat er na enige tijd een lepelaar op het toneel verscheen …

Rustig rondstappend begon hij met zijn grote lepel over de bodem schrapend te foerageren. Het duurde niet lang, voordat hij zijn stap versnelde en zijn kop in hoger tempo van links naar rechts happend over de bodem draaide …

We wisten even niet wat we zagen. De lepelaar maakte er een prachtige show van. Al snel draafde hij min of meer dansend door het water. En niet alleen dat, met ferme vleugelslag zijn evenwicht bewarend, zocht hij ook de diepte op …

In fotografisch opzicht kwam het hoogtepunt voor mij net even later, toen de leppelbek weer ‘op normale wijze’ foeragerend voortschreed. Maar eerlijk is eerlijk: hoe mooi de vangst was, zag ik pas toen ik de beelden later op de middag op de pc bekeek. 🙂
Ik heb er maar weer een diashowtje van gemaakt …

Deze diashow vereist JavaScript.

34 gedachten over “Lepelaar met ’n mooie vangst

 1. Ge-wel-dig. Wat een geluk dat je dit kon vastleggen. Super dit ‘zesluik’.
  Je foto van de lepelaar met boeggolf vind ik ook gaaf.
  Ik heb mij net als jij echt verbaasd over de capriolen van de foeragerende lepelaar. Het was daar echt genieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. De diashow is weer een echte topper: wat een geluk om dat moment van het “zwevende” visje nét te pakken te krijgen: schitterend!
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan wat ben jij een bofkont, de vogels presenteren zich net of
  dat je een boord hebt opgehangen hier Poseren voor een mooie foto.
  Je weet hoe ik het bedoel vaak als ik het soms niet zie zitten dan
  krijg je ineens zo mooi cadeau en dat geeft dan weer energie.

  Jan een heel fijn weekend voor jullie

  Geliked door 1 persoon

  • Dit zijn voor mij ook de momenten die de dag of soms in één keer een hele week kleur geven. In dit geval leek het er eerst niet echt op dat we wat interessants te zien zouden krijgen, maar de natuur weet je altijd weer te verrassen.
   Voor jullie ook een goed weekend, Erica.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.