Friesche Koe (op) IJs

In mijn kinderjaren maakte ons hart op mooie zomeravonden regelmatig een sprongetje, zodra we in de verte het belletje hoorden van de ijscoman op zijn bakfiets. Voor een kwartje haalden we dan zo’n overheerlijk waterijsje met frambozensmaak van de Friesche Koe … onvergetelijk lekker …

Intussen schijnt de ijslolly een revival te hebben doorgemaakt. Hij is nu op de markt als ‘De Friesche Koe frambololly waterijsje’. Omdat ze tegenwoordig vermoedelijk nog veel zoeter zijn dan in de jaren 60, laat ik het bij warme dagen nu maar bij Friesche Koe op IJs om wat af te koelen …

31 gedachten over “Friesche Koe (op) IJs

 1. Vorig jaar zag ik ze voor het eerst bij de Poisz, schrijf ik het nu goed? Of tik? Nou goed, in Leeuwarden dus, bij wie ik toen was, zei ook al zoiets, maar goed… we gingen meer voor de cornetto’s met pistache van de Lidl 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke foto’s vooral het verhaal over vroeger
  maakt het compleet.
  Nu moet alles zoeter en groter, het was een hele traktatie wanneer
  je als kind een ijsje kreeg.
  Hier komt de ijsboer niet meer, wanneer hij aan kwam fietsen
  luid bellend dan liep de hele buurt uit. 🙂
  De afgelopen dagen heb ik onder gedoken gezeten.

  Nog een fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 3. heb zelf met zo’n kar door de dorpen gereden Jan, inclusief bel, maar met schep ijs en geen water ijsjes
  maar het was wel leuk om te doe, heb er mijn eerst Zündapp mee bij elkaar gespaard
  vandaag gelukkig weer wat koeler, maar er komen nog meer warme dagen aan heb ik begrepen
  erg leuk idee die koe op ijs, in ieder geval goed gekoelde melk 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Afanja,

  wat ziet dat ijsje er mooi uit.
  Maar… ik eet het toch niet. Ben helemaal geen ijsmens.
  Ik kijk er wel naar!

  En die koe… ohohoh… wat een beautie!

  groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 5. jammer dat zoete hé Jan daar hou ik ook niet zo van maar aardbeien in vormpjes invriezen is ook lekker 🙂 en fris 🙂

  wat een prachtig plaatje van die koe, en wat heerlijk koel dat ijs 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik dacht: ‘We krijgen nu toch geen foto van Jan al likkend aan bevroren suiker?’ 😜. Maar gelukkig het is de prachtige serie van de Friesche koe op het ijs. Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt. Met een verrassende wending.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ongelooflijk Jan waar ze tegenwoordig allemaal suiker aan toevoegen… het kan niet zoet genoeg zijn, bovendien in de meest onwaarschijnlijke zaken… ook een trend van de laatste decennia. Ze willen ons allemaal verslaafd maken aan hun producten, het mag niet meer zuur, of bitter zijn het moet zoet zijn, Amerika heeft “junk-food”, wij hebben suiker, suiker, suiker… “zoet-food”

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.