Even de luiken dicht

Vanmorgen heeft een vaardige verpleegkundige van de Pijnpoli in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten me weer eens even ‘lekker ingepeperd’. Nou ja, echt lekker is zo’n behandeling natuurlijk niet. De qutenzapleister heeft mijn buik weer geteisterd alsof ik twee dagen in de zuid-Franse zon heb gelegen, maar niets is minder waar …

Gelukkig vind ik het geen straf om vanmiddag met ontblote buik lekker gestrekt voor de buis te hangen om de pijn weg te laten trekken. In alle rust zullen er ook vandaag vast weer fraaie landschappelijke beelden van Frankrijk aan me voorbij trekken. Het commentaar Michel Wuyts en José de Cauwer van de BRT zal me na verloop van tijd ongetwijfeld weer lekker weg doen sukkelen. In een naar verwachting niet al te spannende rit zullen de oogluikjes dan wel even dicht vallen. Maar bij het Finish Alert van Radio Tour ben ik er natuurlijk weer …

Ook op mijn weblog gooi ik de luiken binnenkort overigens even dicht. Dat had ik oorspronkelijk niet gepland, maar de MS-vermoeidheid plaagt me de laatste tijd net wat meer dan me lief is. En dan is het beter om even gas terug te nemen, heeft de ervaring me geleerd. Morgen voor de zomerstop nog één logje, dat al enige tijd in concept (bijna) klaar staat voor publicatie. Daarin neem ik jullie mee op een virtuele reis. Oant moarn …

27 gedachten over “Even de luiken dicht

  • Ha die boomkruiper!
   Om te beginnen: wat leuk om weer eens een reactie van kou te krijgen.
   Wat de inhoud betreft: tot ons verdriet en frustratie heeft de pleister ditmaal volstrekt geen pijnstillend werk gedaan. Daardoor liep het met de pijn juist in de hete periode weer volledig uit de hand. We zijn van crisis naar crisis gegaan de afgelopen tijd. En of het einde nu in zicht is, is nog maar zeer de vraag.
   Voor eerst; hartelijke groeten en dank voor je bezoek.

   Like

 1. In Nij Smellinghe… met andere woorden… daar zit ik praktisch om de hoek als ik al in Friesland ben…

  We zijn 16 dagen verder, ik wens dat jij je al een stuk beter voelt, al zal dat met die warmte van de afgelopen weken wel andersom kunnen werken, neem je tijd, rust goed uit, geniet waar mogelijk, en ja, nu het Skûtjessilen natuurlijk met Omrop Fryslan, gisteren had Drachten gewonnen, vandaag vanuit Terhorne, vanaf de pier start… kortom, het is dat ik straks visite krijg, maar ik neem het denk ik even op, want het journaal der Skûtjes op npo is maar een slap aftreksel.

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Doe het dan maar even rustig aan Jan, de warmte zal er ingehakt hebben…
  Hopelijk beterschap na de gepeperde behandeling… ik weet niet, kijk en luister nog even naar de Vlaamse TV EEN, misschien wint een Nederlander wel een ritje!

  Like

 3. Hopelijk geeft de gepeperde behandeling je weer een periode van minder last, Jan!
  Een goede zomervakantieperiode gewenst.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

 4. Hopelijk geeft de rust nieuwe energie.
  Ondanks MS, ben en blijf jij een bezige bij.
  Ik lees je graag en geniet je foto’s. En beloofd, deze nacht zoek ik de maan op!
  Maar deze fotograferen met een smartphone zal niet lukken.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had eigenlijk gehoopt om het weer eens een jaar achtereen vol te houden, zoals ik dat ooit gewend was.
   De teller blijft echter steken op 286 dagen op een rij. Na de pauze begin ik aan een nieuwe serie. 🙂

   Like

 5. Ik zou zeggen… geniet van je zomerstop en denk maar niets moet… maar alles mag! 😉
  Luister naar je lichaam en tot… ja we zien het wel.
  Lieve knufff groetjes, Anna 🤗

  Geliked door 1 persoon

  • Dit heb je maar weer achter de rug. En nu maar weer hopen op een goed resultaat.
   Hopen dat de pauze je goed doet. We zien je wel weer verschijnen. Tot ooit zullen we maar zeggen…

   Geliked door 1 persoon

  • Zo is het, Eveline.
   Naar het Friese nog wel … Deksels, da’s een eind van huis … Toch al 600-650 km ten noorden van Parijs zeker? Ik ben er wel eens geweest, staat me bij … 😉
   Veel plezier. Geniet ervan!

   Like

Reacties zijn gesloten.