Mosculturen in een pot

Ooit droeg hij rondom vrolijk blozende zomerkoninkjes

Die tijd is echter al lang voorbij. Tegenwoordig huisvest de voormalige aardbeienpot op onze regenton voornamelijk mosculturen. Wat minder kleurrijk, maar goed bekeken toch niet minder mooi …

39 gedachten over “Mosculturen in een pot

 1. Minder kleurrijk misschien, maar prachtig groen! Ik ben al vanaf dat ik kind was, gek op mosjes en mossen geweest, intrigerend ergens… Ik vind het prachtig en als ik het zie op een boomstam of een brug, dan kan ik er ook zo intens van genieten, met de zon, of bevroren… zo mooi kan het zijn!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige mosjes…
  Sommige zijn zo zacht… dat je er lekker op kunt liggen.
  Ik weet nog heel goed, dat mijn natuurkunde leraar op de kweekschool vertelde over mosjes.
  Hij begon er bijna bij te dansen, zo enthousiast was hij.

  Ik hou er dus ook van en er zijn zoveel verschillende soorten…
  Dank je wel voor dit gave idee….

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. In die potten kun je van alles zetten, altijd succes.
  Deze mossen doen het er heel goed in, kleur en structuur komen mooi tot hun echt.
  In grassoorten vind je ook leuke dingen.
  Wat groeit alles toch, overal kleine topjes en minischeutjes Een vroege maart.🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Mos is prachtig! Ik laat het hier ook staan, ook tussen de stenen want waar mos groeit kunnen geen ‘vervelende’ andere dingen groeien. In die pot staat het ook erg mooi, geen idee waar die van mij gebleven is…

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtig mos Jan! Ik vind mos ook zo mooi. Hier in de tuin hebben we een grotere vlakte met mos. Zou niet weten waarom dat erg is. Je hoeft het niet eens af te rijden met de grasmaaier en het is zoveel mooier groen en dichtbegroeid.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.