Ongepland primeurtje

Omdat het toch op de route lag, heb ik dinsdag onderweg even een tussenstop gemaakt aan de Bonke bij Leeuwarden. Daar stond de boel net als elders ook aardig op de kop …

Terwijl Nils en ik op de steiger geheel volgens de regels der kunst op ruim twee meter afstand van elkaar even stonden bij te praten, probeerde de jongste kleinzoon achter de dubbele beglazing om zich voor de tweede dag op rij achter de laptop de kunst van het thuis leren eigen te maken. De spontane begroeting, zoals we die anders steevast hebben, moest helaas achterwege blijven. Mij beviel dat absoluut niet, en ik geloof dat Pepijn het ook maar niets vond …

Ook hier trok de natuur zich niets aan van onze coronacrisis. Vanuit een ooghoek zag ik een fuut naderen. Veel tijd gunde hij me niet, maar net voordat hij weer onderdook, kon ik dit plaatje schieten. Dat geeft het leven dat toch weer even wat kleur en glans …

Vlak voordat ik in de auto zou stappen om op weg te gaan naar de Ryptsjerksterpolder, zag ik drie gevechtsvliegtuigen naderen, die op weg waren naar de vliegbasis. De grote internationale oefening Frisian Flag is afgelast, maar de reguliere surveillance en trainingsvluchten gaan gewoon door. Thuis zag ik, dat ik voor het eerst een F35 JSF had gefotografeerd …

33 gedachten over “Ongepland primeurtje

   • Er moet nu vooral goed overlegd worden wie wanneer de zorg verleent. Dat loopt momenteel niet zo goed en daar heb ik me vandaag behoorlijk boos in gemaakt. Goed communiceren daarover zou zo eenvoudig kunnen via mail, maar blijkbaar is dat voor sommigen nog steeds heel moeilijk. Ja, ben nog steeds kwaad, maar niet op jou Jan. Het zit me even hoog.

    Geliked door 1 persoon

    • Ik merk dat ’t je hoog zit. Goed communiceren is normaal al vaak ingewikkeld, dat geldt in tijden van stress nog meer. Daar zijn hier deze week ook weer eens tegenaan gelopen over dezelfde problematiek. Probeer zo mogelijk tussendoor wat te ontspannen, Bea.
     Sterkte en voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op. ♥

     Geliked door 1 persoon

 1. Is dubbel glas wel volgens de regels van de kunst?!

  Moeilijk toch, die kleinkinderen moeten missen! Ik zie ze nog enkel in filmpjes of via video Whatsapp. Maar zelfs achter glas is hij fotogeniek! Of ligt het aan de super fotograaf?

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zie, hoor en fotografeer dat leuke en fotogenieke knaapje veel liever zonder dubbel glas. Maar ook met vaak hinderlijk dubbelglas kan een foto nog wel mooi worden. In dit geval werkte de reflectie in mijn voordeel, vooral de weerspiegeling van de golfjes op Pepijn zijn jas vind ik wel mooi in dit geval.
   Misschien moeten we het maar als een uitdaging zien om op creatieve manier contact te onderhouden met de kleinkinderen.

   Like

 2. Indrukwekkende JSF’s. Wondende vlakbij Volkel ken ik deze geluiden maar al te goed, alleen niet tijdens deze crisis..
  Leuke foto van kleinzoon, ook voor hem is deze tijd geen vakantie te noemen. Maar de vogels hebben geen weet, de luckies.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een treffer Jan! Geef mij eerlijk gezegd maar de fuut 🙂 . De kleinkinderen missen is erg hé. Gisteren even geskypt met mijn kleinzonen en filmpjes en foto’s ontvang ik ook. Nemen wat we kunnen.

  Geliked door 1 persoon

  • De afgelopen jaren heb ik er al heel wat F16’s zien landen, dit was de eerste JSF. Aan de rechterkant van de JSF zitten nog net zichtbaar twee F16’s. Het was weer een voorbeeldig staaltje formatievliegen.

   Like

Reacties zijn gesloten.