Kiekendief in schone lucht

De kiekendief zie ik hier een stuk minder vliegen dan de buizerd en de torenvalk. Tijdens een van mijn weinige ritjes in het coronatijdperk, zag ik bij Earnewâld onlangs twee bruine kiekendieven boven het rietland zweven …

De eerste verdween al snel uit beeld, maar de tweede liet zich een tijdlang mooi volgen en bekijken. De kraakheldere blauwe lucht werkte daarbij in mijn voordeel. Het grootschalig uitblijven van vliegverkeer voor het eerst sinds de uitbarsting van een vulkaan onder de Eyjafjallajökull gletsjer op IJsland in april 2010, heeft voor de luchtkwaliteit duidelijke positieve gevolgen …

26 gedachten over “Kiekendief in schone lucht

 1. Ik denk niet alleen dat na die uitbarsting de lucht is geklaard….wat denk je van de gevolgen van Corona….minder werkverkeer en minder vliegbewegingen en minder uitstoot fabrieken….

  Geliked door 1 persoon

 2. Thank you Jan for introducing to me what harriers are, it’s the first time I’ve read about them and they look like strong birds! Please stay safe and greetings of a coming happy weekend from the Philippines!

  Geliked door 1 persoon

  • I don’t see them too much, but I was lucky recently.
   I live in a thinny populated area. It is still possible to go out for a walk now and then, carefully avoiding other people. Greetings and the same for you, stay healthy.

   Like

 3. Ik heb ze dit jaar nog niet gezien, maar dat zal vast wel snel gebeuren, ze komen weer ons land in. Er is hier dichtbij een plek waar ze vaal broeden en dat moet ik in de gaten houden. Zo mooi als ze met takken in de bek in het luchtruim hangen. Een paar jaar geleden was ik “s avonds de polder ingefietst en zag er een vliegen, ben onder een boom gaan staan (er was maar een boom) en laat hij daar nu in gaan zitten. Ik durfde me haast niet te bewegen maar heb er zelfs foto’s van kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

 4. En dat levert dan prachtige foto’s op!
  Zullen de dieren het nu ook merken, dat het rustiger om hen heen is? Met al die opgehokte mensen?
  Hartelijke groeten van ons, Jan: er komen betere tijden, we weten alleen nog niet wanneer… als troosprijs een warm weekend?

  Geliked door 1 persoon

 5. Je kan het goed zien dat schone lucht hebt. Knal blauwe lucht. Dan je zie vogels beter. IK merkt wel meer vogels zijn. Anders dan anders. Kiekendief zie je dan minder. Mooie foto’s. Er zijn meer torenvalk en buizerd te zien. Ik zag gisteren buizerd vliegen. Zoeken naar muizen of kleine beestje. Vloog hoog.

  Geliked door 1 persoon

 6. Heel speciaal om zo’n grote vogels boven je uit te zien vliegen, ik kan het me hier niet inbeelden. Prachtig met die felblauwe luchten, waar we tegenwoordig vaak mee verwend worden.

  In onze hof is het echt opvallend hoeveel meer vogelgefluit we hier mogen genieten, nu de wereld rondom is stil gevallen.

  En zo zijn er (kleine) voordeeltjes ook te bespeuren.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.