Toen alles nog normaal was

Het was een mooi, maar fris weer, toen Aafje en ik op zondag 1 maart aan het begin van de middag in de auto stapten. De krokussen bloeiden gewoon alsof er niks aan de hand was …

En er was ook (nog) niks aan de hand. We passeerden achtereenvolgens de fiets- en voetgangersbruggen ‘de Slinger’ over de Zuiderhogeweg en ‘de Ring’ over de A7. Op de weg heerste de gebruikelijke zondagsrust. Dat het twee weken later ook op werkdagen gedurende langere tijd zo rustig zou zijn, konden we toen nog niet bevroeden …

Eenmaal op de plaats van bestemming kregen we het uitdrukkelijke verzoek om eerst het nieuwe uitzicht vanuit de kamers van de kleinzonen te bewonderen. Links het uitzicht in noordelijke richting, rechts dat in zuidelijke richting …

Pas toen een en ander was goedgekeurd mochten we ook de rest van het nieuwe huis bekijken. Ook dat kon onze goedkeuring wel wegdragen, waarna we met de gebruikelijke knuffel** afscheid namen …

** een knuffel … wat was dat ook weer …?

31 gedachten over “Toen alles nog normaal was

 1. Dat ziet er mooi uit, ik begrijp hieruit dat ze zijn verhuisd? 😀 Wat de knuffels betreft, ja, dat is nog altijd raar, begint wel te wennen, raar iets eigenlijk. het is net of een begroeting niet af is. Bij komen en gaan. Soms ook handig om niet te knuffelen.

  Gelukkig kan ik mijn kleinzoon nog wel knuffelen in elk geval. Op naar betere tijden!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. De jongens genieten een prachtig zicht.
  Bevreemdend hoe ik echt kan schrikken als ik mensen elkaar toch een knuffel zie geven. Ik hoop dat dit gevoel snel weer zal wegebben eens het weer kan. Tegenwoordig geven ze vaak ‘een vuistje’ , ik snap niet dat dit veiliger is??

  Geliked door 1 persoon

 3. Maar gelukkig hebben we goede perspectieven voor de nabije toekomst. 2021 zal ook grotendeels een knuffel-vrije periode worden vrees ik,
  maar als ik denk aan de woorden van de virologe Erika Vlieghe, dan wordt ik blij.
  Ze zei : ” vandaag: 2022 wordt een feestjaar zoals de wereld nog nooit gezien heeft” 🙂
  Je kleinzonen wonen daar mooi, leuke uitzichten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het begin, het uitzicht is al heel mooi.
  Men kan wel een nieuwe tv-serie maken in navolging van ‘Toen was geluk heel gewoon’.
  ‘Toen was knuffelen heel gewoon’. En nu maar hopen dat het een korte serie wordt…
  Hetgeen Matroos Beek schrijft is ook voor mij herkenbaar.
  We kwamen gisteravond tot de conclusie dat het kijken naar een leeg café van de Top 2000 niets aan is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het is zo bevreemdend. Als ik mensen op tv zie knuffelen of onbezorgd naast elkaar lopen, denk ik nu steeds ‘pas toch op.’ Het betreffen natuurlijk opnames van voor het coronatijdperk. Ik hoop dat ik hierna nog normaal kan denken en handelen, vooral dus wat dat knuffelen en dicht contact betreft.

  Geliked door 1 persoon

  • Ai ai, Matroos, ik ben bang dat dat voor velen herkenbaar is. Voor mij in elk geval wel.
   Maar gelukkig voelde het, die paar keer dat we kinderen en kleinkinderen dit jaar sindsdien hebben gezien, nog steeds vreemd om met een boks of een elleboogje uit elkaar te gaan. En dat is dus op zich wel geruststellend

   Geliked door 1 persoon

 6. Het was een raar jaar. Veel dingen zitten al in het geheugen gegrift…. Nu maar hopen op een mooi jaar…. Het vacin is al in Nederland….. Ik kan het bijna ruiken… ( 40 km)… Zo dichtbij.. 💖💖

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.