Gezocht: ouders met kind

Behalve ‘Moeder die haar kind leert zwemmen’ en ‘Kwebbelende vrouwen’ heeft er nog een beeld van beeldhouwer Kees Verkade in Drachten gestaan. Dit beeld – ik noem het gemakshalve even ‘Ouders met kind’ – was volgens mij het eerste beeld van Kees Verkade dat begin jaren 70 geplaatst werd in de Zuiderbuurt-Promenade.

Om het trio vol te maken had ik dit beeld ook graag willen fotograferen, maar het lijkt helaas te zijn verdwenen. Meer dan een oude krantenfoto heb ik er niet meer van terug kunnen vinden. Omdat het ook niet meer op de lijst met beelden van de gemeente staat, vermoed ik dat de gemeente dit beeld intussen heeft verkocht …

39 gedachten over “Gezocht: ouders met kind

 1. Interessant, mooie foto. Nu wordt mijn speurderszin aangewakkerd, haha. Maar ik weet niet hoe het beeld eruitziet.
  Ik zag wel een beeld van ouders met twee kinderen, die zoek je natuurlijk niet 🙂
  Misschien ten prooi gevallen aan bronsdieven…

  Geliked door 1 persoon

 2. Heeft de gemeente geen depot? Dat het daar staat en er nog geen bestemming voor is gevonden voor de herplaatsing, of is er iets mee gebeurd, reparatie, vergeten… maar ik denk ergens in een depot…

  Wel een prachtig beeld ook weer, waarvan ik wens dat het ooit terug zal komen ergens.

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.