Gezocht: ouders met kind

Behalve ‘Moeder die haar kind leert zwemmen’ en ‘Kwebbelende vrouwen’ heeft er nog een beeld van beeldhouwer Kees Verkade in Drachten gestaan. Dit beeld – ik noem het gemakshalve even ‘Ouders met kind’ – was volgens mij het eerste beeld van Kees Verkade dat begin jaren 70 geplaatst werd in de Zuiderbuurt-Promenade.

Om het trio vol te maken had ik dit beeld ook graag willen fotograferen, maar het lijkt helaas te zijn verdwenen. Meer dan een oude krantenfoto heb ik er niet meer van terug kunnen vinden. Omdat het ook niet meer op de lijst met beelden van de gemeente staat, vermoed ik dat de gemeente dit beeld intussen heeft verkocht …

39 gedachten over “Gezocht: ouders met kind

 1. Interessant, mooie foto. Nu wordt mijn speurderszin aangewakkerd, haha. Maar ik weet niet hoe het beeld eruitziet.
  Ik zag wel een beeld van ouders met twee kinderen, die zoek je natuurlijk niet 🙂
  Misschien ten prooi gevallen aan bronsdieven…

  Geliked door 1 persoon

 2. Heeft de gemeente geen depot? Dat het daar staat en er nog geen bestemming voor is gevonden voor de herplaatsing, of is er iets mee gebeurd, reparatie, vergeten… maar ik denk ergens in een depot…

  Wel een prachtig beeld ook weer, waarvan ik wens dat het ooit terug zal komen ergens.

  X

  Geliked door 1 persoon

   • Ik heb geen idee… of ze dat dan op een lijst zetten, ik wist niet eens dat er lijsten bestonden voor wat er wel en niet in een gemeente is eventueel. De lijst, zoals ik al eerder las, dacht ik, misschien alleen wat staat op straat en zichtbaar is voor de bewoners. Je weet het niet je gaat het vast en zeker uitzoeken had ik al gelezen 😉

    Like

 3. Och ik wist niet dat ergens anders ook zo beelden had. Mooi om te zien. Toch denken toch eraan prachtig kunstbeeld.
  Maar het is wel raar dat ergens anders ook hebben. Vaak hebben dan 1. Ja toch….Mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.