Ver weg vanuit de tuin

Ook al ben ik sinds de coronatijd meer dan anders in de tuin, mijn foto-onderwerpen zoek ik niet altijd binnen die beperkte ruimte. Door regelmatig even een blik omhoog te werpen, zijn er ook buiten de tuin vaak mooie en interessante dingen te zien of te fotograferen.

Zo zag ik zondagmiddag hoe het witte condensspoor van een de zon tegemoet vliegend vliegtuig, verdween in zijn eigen schaduw. Van dat soort momenten kan ik echt genieten …

Aan het begin van de zondagavond heb ik – ook weer vanuit de tuin – een close-up gemaakt van de maan. Het kraterlandschap toonde zich weer op zijn mooist …

Toen de avondklok later op de avond al was ingegaan, heb ik nog even een avondkuiertje gemaakt in de tuin. Net als op zaterdagavond stond er weer een mooie grote kring of halo rond de maan …

29 gedachten over “Ver weg vanuit de tuin

 1. Bijzonder fenomeen op de eerste foto. Vlak voordat ik jou en je weblog leerde kennen heb je ook een dergelijke bijzondere foto gemaakt. Ik werd daar toen op gewezen. De foto stond op je eerste weblog. Kun je dat nog herinneren?
  De maan heb je weer prachtig dichtbij gehaald.
  De foto van de maan met de halo is ook mooi geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Afanja,

  met jouw kamaraad: de camera maak jij de mooiste foto’s…
  Als ik het doe met mijn mobieltje, dan durf ik ze nauwelijk te laten zien.

  Vooral die van de maan…
  Wat een beautie!

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. Jouw maanfoto is prachtig! Ik maak ze ook graag, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat het mij hier in het Noorden minder lukt dan dat ik in Almere ben, vanaf mijn balkon, omdat ik daar een open blik heb dus makkelijker, hier moet ik vaak zoeken waar ze is, staat ze telkens verkeerd en moet ik het hele pand uit vaak zelfs eigenlijk, hahaha ja, en dat doe ik dus niet 😉

  X

  Like

 4. En dan kan je vanuit je tuin haast de maan vastpakken: prachtige foto, Jan.
  Als je goed kijkt, hoef je niet ver van huis om bijzondere dingen te zien.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 5. Uit de tuin kun je ook mooie vliegtuig strepen foto maken. Vliegtuig strepen is apart om te zien. Je ziet eerste witte streep daarna achteraan blauwe streep te zien. Maan foto is helemaal geweldig mooi. Maan heeft rond omheen. Ik zag gisteren bij journaal met weer foto’s ook. Scherpe foto heb je gemaakt van deze maan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.