Parkeerprobleem bij de Ecokathedraal

Vorige week ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens samen met Aafje bij de Ecokathedraal bij Mildam geweest. De afgelopen jaren ging ik er meestal alleen of samen met Jetske naar toe. Een paar maal heb ik er ook een rondgang mogen maken met bevriende medebloggers. Vorige week was Aafje dan weer aan de beurt, want nu is er tijd voor …

Pas toen we uitgestapt waren, zag ik het onderstaande bordje hangen. Parkeren bij de Ecokathedraal is altijd al een probleem geweest, maar nu het perceel aan de overkant van de weg verkocht lijkt te zijn, wordt dat probleem nog nijpender. Tot op zekere hoogte heb ik er ook wel begrip voor, dat er bij voorkeur geparkeerd moet worden bij het sportpark, maar voor mij is dat geen optie …

Als ik vanaf De Wissel naar de Ecokathedraal moet lopen, dan hoef ik de kathedraal vervolgens niet meer in te gaan. Dat staat de MS me dan niet meer toe. Tot het tegendeel is bewezen, ga ik er daarom maar vanuit dat ik met mijn gehandicaptenparkeerkaart gewoon kan blijven parkeren. Want het zou toch wel zonde zijn om een lange rij bezoeken, die al in 2002 is begonnen om die reden te beëindigen …

Maar nu eerst terug naar het bezoek van vorige week. Hoewel we nog maar een deel van de nieuwste bouwwerken bij de entree hebben bekeken, keek Aafje zich er de ogen uit. Het was zelfs de eerste keer dat ze onder de Porta Celi door liep, kleinzoon Tijmen was haar hierbij zelfs voor geweest …

– wordt vervolgd –

39 gedachten over “Parkeerprobleem bij de Ecokathedraal

 1. Jammer dat de parkeergelegenheid aan de overkant van de weg is vervallen. Hopen dat er voor jouw auto altijd een plekje beschikbaar is.
  Ik denk dat Aafje niet wist wat ze zag. Hoewel ze natuurlijk al een klein beetje voorbereid was door je fotoseries in de afgelopen tijd.
  Ik hoop het met je mee dat er nog een beetje sneeuw komt en ik hoop er dan ook nog bij te zijn voor een fotokuier.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een ecokathedraal…
  Daar had ik nog nooit iets over gezien, gelezen of gehoord.
  Maar gelukkig is er Wikipedia en Google om me op deskundige wijze wegwijs te maken !
  Over een parkeerboete hoef je je geen zorgen te maken denk ik…
  De opzet van dit geheel vind ik heel bijzonder. Hopelijk kan dit ‘centrum’ nog lang blijven bestaan en kan de architectuur en ecologisch verantwoord bouwen hier veel uit leren. Doe maar gerust een paar vervolgjes Jan !

  Geliked door 1 persoon

 3. Andere sfeer, nog steed apart, ik zou het graag eens van dichtbij zien.Wat parkeren betreft: gewoon doorrijden, met een invalidenkaart mag dat toch?
  Ik verbaas me over Porta Celi. Moet het geen Porta Coeli zijn?

  Geliked door 1 persoon

 4. Kan ik best begrijpen dat je zover niet kan stappen en dan nog een toertje in de ecokathedraal. Blijven daar parkeren Jan, je zullen wel begrip tonen hoop ik.
  Wat fijn dat je er op uit kon met Aafje. Het blijft een merkwaardig bouwwerk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gelukkig gaat lopen voor mij nu iets beter, maar een marathon gaat het nooit meer worden. Ik vind het een hele kunst dat het daar zomaar zonder bouwvergunning kan. Stel dat er een spelend kind een ongeluk krijgt…

  Geliked door 1 persoon

  • Het is geen speelterrein voor kinderen, dat staat ook duidelijk aangegeven bij de ingang. Toegang is geheel op eigen risico en kinderen worden alleen toegelaten onder toezicht van ouders of begeleiders. Daar komt bij dat het op een plaats ligt waar kinderen alleen niet snel zullen komen, ik heb ze er in elk geval nog nooit getroffen.

   Like

 6. Parkeeroverlast is te begrijpen. Iedereen wilde daar naar toe. Was voor jullie tijdje geleden dat daar toe bent gegaan.
  Gelukkig kon je ergens dichtbij parkeren. Wat is daar niet zoveel veranderd. Het ziet daar prachtig uit. Sneeuw is wel leuk om te zien. Geen berg sneeuw hé Jan. Dan kun je moeilijk erbij komen. Mooie serie foto’s geworden. Leuk eens weer eens te zien.

  Geliked door 1 persoon

 7. Je hebt er alle reden voor om vlakbij te blijven parkeren Jan, gewoon doen dus. Ben benieuwd naar wat volgen gaat, wat dit ziet er echt iets uniek uit. Ik hoop dan ook te lezen hoe dit project tot stand kwam en wat het doel er van is.

  Geliked door 1 persoon

 8. Het doet heel veel deugd hier terug over te lezen, te zien én te herkennen. Het bouwwerk tegen de muur aan is wellicht nieuw?
  De Porta Celi blijft een machtige poort om onderdoor te lopen.
  ik heb ook nog eens je filmpje van 2002 genoten.
  Voel ik hier heimwee opborrelen? Wie weet….ooit….. Wat vliegt de tijd…. Ik herinner me het fijne bezoekje nog als gisteren!
  Wellicht was Aafje ook heel erg onder de indruk.

  Geliked door 2 people

  • Herkenbaar, en toch heel anders. Nu de bomen kaal zijn, heerst er weer een heel andere sfeer in de Ecokathedraal. De bouwwerken, die de Porta Celi omringen op de eerste 3 foto’s uit het setje van 5, zijn grotendeels het afgelopen halfjaar bijgebouwd. Aafje was in dat eerste deel zeker ook onder de indruk van wat er was bijgebouwd sinds haar laatste bezoek.
   Aafje en ik hebben maar een deel van de route gelopen, die we vorig jaar juli hebben gevolgd. Na ‘het rustpunt’, vonden mijn benen het welletjes. Je zult de komende dagen hier en daar vast nog wel wat herkennen.
   Nu de horeca hier dicht is, zijn we na de rondgang maar rechtstreeks naar huis gegaan voor de koffie.

   Geliked door 1 persoon

   • Ik zag dat het er precies ruimer lijkt, dat komt inderdaad omdat het groen van de bomen niet weelderig staat nu. Dan ben je nog meer gefocust op de bouwwerken, vermoed ik. Jammer dat de grenzen dicht zijn, een trip daarheen in putje winter (liefst eens met sneeuw) zou hier heel welkom zijn.
    En dat drankje achteraf moeten missen, het is jammer….., komt hopelijk snel terug…..
    Ik volg de logjes met heel veel interesse.

    Geliked door 1 persoon

    • Een deel van de bouwwerken gaat ’s zomers schuil onder of achter de bladeren, die zijn nu inderdaad wat prominenter aanwezig. Ik hoop dat ik deze winter nog eens kansje krijg om er weer wat foto’s te maken met een sierlijk, niet al te dik sneeuwdek.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.