Een zwemmende kniptor

Tijdens een van mijn dagelijks rondjes door de tuin richtte ik mijn camera onlangs op een paar korenbloemen bij het vogelbad op het heuveltje …

Al snel werd mijn aandacht afgeleid van de bloemen door kleine rimpelingen op het wateroppervlak van het badje achter de bloemen …

Na een paar stappen stond ik aan de andere kant van het badje, zodat ik beter kon zien wat daar gaande was. Kijkend naar de langwerpige gedaante was meteen duidelijk dat er een kniptor te water was geraakt. Hoe het mijn zijn schoolslag gesteld was, weet ik niet, maar met de rugslag wist hij zich aardig te redden …

Omdat ik het na een paar foto’s wel genoeg vond, besloot ik hem de helpende hand te bieden om op het droge te komen. Ik had hem natuurlijk simpelweg uit het water kunnen scheppen, maar ik vond dat hij er wel wat voor moest doen. Daarom pakte ik een takje van de grond en hield dat vlak naast hem in het water. Hij klampte zich er meteen daadkrachtig aan vast …

Zodra ik het takje op een van de terrastafeltjes had gelegd, liet de kever het takje los. Even bleef hij versuft liggen, maar hij was nog maar nauwelijks opgedroogd, of hij krabbelde op en ging aan de wandel als er niets was gebeurd …

28 gedachten over “Een zwemmende kniptor

  1. Mooie omlijsting van het vogelbadje met korenbloemen. Die foto vind ik dan ook sterk.
    Toch wel jammer dat zo’n beestje zich dan niet zelf kan redden als hij te water raakt. Maar gelukkig was er deze keer een redder in nood.

    Geliked door 1 persoon

    • Op die korenbloemen kijken steeds uit vanaf het terras. Zo’n kniptor zie ik in de tuin niet zo vaak voorbij komen, dus die had nu even voorrang. Maar de korenbloemen komen hier nog wel ens voorbij. 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.