De laatste ijsbeer

De tropische warmte waar we momenteel mee te schaften hebben, lijkt me een goed moment om jullie voor te stellen aan de laatste ijsbeer. Het is een tekening in inkt, aquarel en kleurpotlood van Kirsten Krijthe, de kunstenares die vorig jaar in opdracht van Aafje een tekening van mij heeft gemaakt.

De ijsbeer hangt in het formaat 35 x 20 in mijn computerhoekje in de woonkamer …

 • In de header stond vandaag een foto van het leefgebied van de laatste Nederlandse ijsbeer aan de Friese IJsselmeerkust uit februari 2012. Met het smelten van de laatste ijsbergen ruim 9 jaar geleden, is ook de ijsbeer verdwenen

27 gedachten over “De laatste ijsbeer

 1. Ook dit is een waar kunstwerk van de hand van Kirsten. De techniek maakte het wat mij betreft een uniek kunstwerk. Het hangt mooi daar in je hoekje. Het verhaal erachter is natuurlijk dieptrietst. De symboliek is treffend gevonden en weergegeven.

  Geliked door 1 persoon

 2. wat triets Jan… de laatste ijsbeer..
  ik ben naar kirsten haar werk gaan kijken… wow… respect, wat ontzettend mooi wat ze doet..
  dikke pluim,
  voor jou hoop ik dat het gaat regenen, en dat er wat verkoeling komt, hier is het nog erg heet as we speak

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, Kirsten maakt echt mooi werk. Maar dat doe jij ook, anders … maar ook mooi. 🙂
   Het was vandaag nog redelijk toen met het weer, vind ik. Aafje had meer last van de eerste tropische temperaturen dan ik. Maar ik vind het prima als het volgende week weer gewoon rond de 21 graden is.

   Like

 3. Ik koel wel een lekker beetje af van je ijselijke header!
  Maar wat heeft de ijsbeer op de tekening nu toch aan zijn lijf: een reddingsvest of een oranje hesjes?
  Een warme maar verkoelende groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.