Een nimfje op verkenning

Toen ik vorige week wat foto’s wilde maken van de eerste uitgebloeide blauwe iris, dacht ik door de camera kijkend eerst even dat er een klein groen blaadje of iets dergelijke op de bloem lag …

Zodra ik wat dichterbij kwam, zag ik dat het de nimf van een struiksprinkhaan was. Nu hebben we die vrijwel elk jaar wel ergens op de bloemen van de blauwe iris of de gele lis, maar zó klein had ik er nog niet eerder eentje gezien …

Het beestje begon aan een verkenningstocht, die hem van ene kant van de bloem naar de andere voerde. Hij was dan wel nietig klein, maar het was wel een doorzetter, want er moest onderweg heel wat geklauterd worden …

Af en toe voorzichtig een andere achtergrond kiezend, ben ik hem blijven volgen, tot hij me uiteindelijk zijn bevallige kontje toekeerde en aan de andere kant van het bloemblad afdaalde …

27 gedachten over “Een nimfje op verkenning

 1. Het groeien en bloeien van de natuur én het leven in het kleine macro wereldje, rondom ons heen,
  is echt betoverend mooi 🙂
  Deze middag heb ik ook dergelijke macro foto’s kunnen maken in ons wilde bloemen tuintje:cool: (later publiceer ik die wel…)
  Heel dit gebeuren is zalig als je dat in je eigen tuintje kan fotograferen hé ? 😎
  Momenteel regent het hier gezellig & matig… We hopen op aangename (koelere) temperaturen voor de komende dagen.
  Effe uitblazen, zalig :mrgreen:

  Geliked door 1 persoon

  • Zeker met het warme weer van de afgelopen week is het erg fijn om dergelijke foto’s die ik in de tuin te kunnen maken. Van woensdag t/m was elke stap me eigenlijk teveel. Vandaag is het lekker afgekoeld, ik vind het niet erg dat het eerst gedaan is met de warmte. Nu maar hopen dat we niet meteen weer een tijdlang met regen en bewolking te maken hebben.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.