Een natte vlieg

Meer dan 8,5 mm regen is er in totaal niet gevallen dinsdag en woensdag. Maar het regende daarbij wel continue door met hele fijne druppeltjes. Gisteren was het twee keer een minuut of 5 echt droog, daar heb ik uiteraard gebruik van geprofiteerd door even een rondje door de tuin te maken …

Op een knop van één van de hosta’s trof ik deze natte vlieg aan, die een showtje opvoerde met een druppel op zijn kopje en een paar nauwelijks waarneembare druppeltjes aan zijn pootjes …

31 gedachten over “Een natte vlieg

 1. Geinig Afanja, die druppel op z’n kop!!
  Jij maakt de mooiste foto’s van de “gewoonste” dingen.
  Je gaat er op uit… ook al is het maar even de tuin in en dan… klik! Weer iets vereeuwigd.

  Groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. Meestal kan je ze moeilijk benaderen, maar als het wat kouder is zijn ze heel wat minder ‘alert’.
  Zalige macro’s van deze Groene Vleesvlieg. Na een malse regenbui is het heerlijk om te fotograferen hé ?
  In slechte lichtomstandigheden gebruik ik veel de Lume Cube (LC-V2). Een piepklein ledlampje mét een (afneembaar) oranje filter + een diffuser filtertje. De batterij gaat ongeveer 2uur mee, bijladen is via usb (pc , gsm lader, powerbank). Je kan de lichtsterkte traploos instellen en de Led kleurtemperatuur is 5600 graden kelvin. Perfect daglicht dus. Er zit ook een universele flitsschoen op. Dit kleinoodje heb ik ooit gekocht voor 25€.

  Geliked door 1 persoon

  • Gezien de slechte lichtomstandigheden ben ik blij met het resultaat. Om dit soort kansjes niet te laten ontsnappen, loop ik ook bij regenachtig weer tussen de buien door graag eens even de tuin in. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.