Een vuurwants in de tuin

In de loop der jaren heb ik al heel wat wantsen gezien in onze tuin, vrijwel altijd ging het daarbij om de groene schildwants. De eerste andere wants die ik er heb kunnen fotograferen was een Esdoornwants in 2013 …

Half juni zag ik voor het eerst een mooie, oranjekleurige wants op de knop van een korenbloem in onze tuin. Ik kende hem alleen van foto’s, maar ik herkende hem toch wel meteen als een Vuurwants. Met foto’s van een nieuwe soort voor mijn archief ben ik altijd blij … 🙂

41 gedachten over “Een vuurwants in de tuin

 1. Het zijn mooie beestjes, die wantsen. In onze wilde bloementuin zitten er ook tamelijk veel. dit jaar zijn ze met minder, is dat door de hevige onweders en tropische hitte ? De tijd zal het wel uitmaken.Soms zijn ze heel rap, zodat je ze met moeite kan fotograferen. In de vroege ochtend, als het nog kil is, dan maak je goede kansen om ze pikfijn voor je lens te krijgen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Je had natuurlijk vurig gehoopt een keer een andere dan andere wants aan te treffen en zie daar….een vuurwants. Mooie waarneming.
  Nu nog de pyamawants. Je zou kunnen proberen om eens in gestreepte pyama in de tuin te gaan lopen. :-}

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel mooi vind ik deze en heb er al eens over geschreven op de natuurwebsite daar vele weleens vragen had hierover. En jij hebt ze nu dus ook kunnen toevoegen aan je verzameling. Foto’s zien er heel mooi uit.

  Geliked door 1 persoon

 4. mooi dier, mooi gefotografeerd. Hier onder struikgewas op de kalkbodem zie je ze vaak, hoewel sommige mensen er toch van schrikken. Ik werd vorig jaar te hulp geroepen bij een vriendin die last kreeg met een buurman die, nota bene, in háár tuin, een groepje vuurwantsen wilde verdelgen, : “dat zullen wel coloradokevers zijn”. Het is gelukt hem weg te houden, maar strijd tegen onwetenheid en argwaan is niet makkelijk. Ze wonen op de Sint Pietersberg,of all places.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik schreef net in een reactie op Twitter dat het zelfdenkend vermogen van een groot deel van de mensen de laatste tijd sterk lijkt af te nemen. Dit lijkt me daar wel een mooi voorbeeld van. We kennen het niet en het ziet er eng uit, dus gif er overheen. 😦

   Like

Reacties zijn gesloten.