Een juffertje en twee libellen

Eenmaal op het pad langs het petgat, kreeg ik al snel een kans om een juffertje van wat dichterbij te portretteren …

Niet veel later ontdekte mijn fotomaatje een vroege glazenmaker. Nadat Jetske een aantal foto’s van hem had gemaakt, was het mijn beurt, want zo mogelijk delen we onze onderwerpen altijd eerlijk … 🙂

Al kijkend en speurend vervolgden we ons pad, het bleef echter bij die ene libel. Daarom stelde Jetske voor om op onze voetschreden terug te keren en naar het andere petgat te gaan. Waar ik aan het begin van onze kuier al een gewone oeverlibel op het houtwerk had gefotografeerd, zat daar nu een steenrode/bruinrode heidelibel* op me te wachten …

* doorhalen wat niet van toepassing is

Via de parkeerplaats liepen we naar het petgat rechts van de parkeerplaats. Daar is net wat meer licht en zon dan langs het pad waar we eerst waren, dat maakt de kans om daar libellen en juffers te vinden hopelijk wat groter …

 • wordt vervolgd

24 gedachten over “Een juffertje en twee libellen

 1. Tot voor kort had ik de vroege glazenmaker niet op mijn netvlies staan. Ik vind de vroege glazenmaker mooi door die felle groene ogen afgestoken tegen het bruine lijf.
  Je trof het met de heidelibel, heel mooi.
  Ik ben benieuwd naar de rest van je oogst. Ook al wijzen we elkaar op onderwerpen, als we tientallen meters uit elkaar zijn hebben we ‘gelukkig’ niet altijd dezelfde onderwerpen. 😉
  Fijne zondag. Jammer genoeg alweer de laatste dag van de Tour.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt er meer ontmoet dan ik want hoe ik ook zoek in mijn omgeving of waar ik laatste dagen heb gewandeld waren ze niet te zien. Maar er staan nog wandelingen op mijn doe lijst en wie weet mag ik ze dan wel ontmoeten. Maar ik genoot zeker ook weer van jouw fotografie.

  Geliked door 1 persoon

  • Vermoedelijk is het één van die twee, maar het is ook mogelijk dat er straks iemand langs komt die zegt, dat ik er toch weer naast zit. Maar ook als wel één van die twee is, dan is het nog de vraag welke. En ook dan, verkijk je niet op het uiterlijk, want ze veranderen regelmatig van kleur. Het is een ingewikkelde zaak om die beestje uit elkaar te houden.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.