Waterjuffers in De Deelen

Eenmaal onderweg langs het petgat aan de rechterkant van de parkeerplaats, moest ik natuurlijk wel even de min of meer traditionele foto van de werkschuur van SBB maken. De gebruikelijke weerspiegeling werd op dat moment nogal gebroken door op het water drijvend kroos …

Terwijl ik rustig verder scharrelde, lukte het vrij makkelijk om links en rechts juffertjes te fotograferen. Op het risico af, dat ik straks weer een terechtwijzing krijg, zou ik denken dat het allemaal lantaarntjes waren …

Ik was intussen al een mooie eindje voor Jetske uitgelopen, daarom besloot ik mijn krukje maar eens uit te klappen en te zien wat er rondom zou gebeuren. Ik zat nog maar net, toen er een paar meter verderop een libel neerstreek. En dat was niet zomaar een libel … het was een libel met vier witte vlekken in de vleugels …

Op het moment dat Jetske niet veel later voorzichtig aan me voorbij schuifelde, zat ik net te genieten van een waterjuffer, die met zijn gymnastische oefeningen bezig was …

Jetske had intussen een klein stukje verderop een open plekje in de rietkraag gevonden. Daar vandaan had ze een beter zicht op het petgat en hetgeen zich daarin bevond …

 • wordt vervolgd

25 gedachten over “Waterjuffers in De Deelen

  • Het is geen overstroomd gebied, maar ik kan me die reactie dezer dagen wel voorstellen. Het lijkt er inderdaad wel wat op. In werkelijkheid is het een schuur die half op het land en half in het water staat, hij doet namelijk ook dienst als boothuis. 🙂

   Like

 1. We hebben inderdaad meerdere keren een perfecte weerspiegeling gehad van de werkschuur. Het blijft toch altijd een bijzonder gezicht met dat grote rode dak.
  Je hebt een mooie verzameling bij elkaar gesprokkeld. Vooral het gymnastische exemplaar is een mooie serie geworden.
  De libel lijkt me een heidelibel. Waarom de vlekken wit zijn dat weet ik niet te verklaren. Misschien is het een ‘soeplibel’. 😉 Of een jong exemplaar.
  Maarre,.. nu kom je met de naamgeving toch nog op gevaarlijk terrein. 😉 In je titel staat waterjuffers en even verderop ook, maar die zie ik niet in de serie staan. Volgens mij zijn het allemaal lantaarntjes. Ze behoren wel tot de juffers net als de waterjuffers.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s van de juffers, daar reken ik ook Jetske bij!
  Op de eerste foto dacht ik een dak te zien dat boven het water drijft. Waar heb ik dat nog gezien deze dagen? Mijn perceptie is gekleurd door de watersnoodramp.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.