Toch maar even zitten

Na ons bezoekje aan de begraafplaats van Firdgum werd het tijd om terug te gaan naar de auto. We hadden de terp intussen driekwart gerond. Zodra we de Hearewei op liepen om ook het laatste kwart te volbrengen, zagen we de auto in de verte staan. Dat leek mijn onderdanen nog een heel eind, want ik had intussen meer stappen gemaakt dan ik normaal gesproken gemiddeld over een hele dag maak. Gelukkig wilde Jetske de auto wel ophalen en me dan hier weer oppikken, we moesten tenslotte toch weer deze kant op …

Terwijl Jetske onderweg was naar de auto, vond ik zelf een prima zitplekje op een hoge stoeprand. Nog geen minuut nadat ik was gaan zitten, denderden er een aardappelrooimachine en een tractor met aanhanger voorbij …

Jetske had tijdig een veilig plekje in de berm gevonden. Daar maakte ze zo te zien gebruik van de gelegenheid door nog een paar foto’s te maken …

Morgen vervolgen we ons tripje naar Zwarte Haan.

39 gedachten over “Toch maar even zitten

  • Toevallig stond ik gisteren nog aan het graf van een broer en zus die de kinderen waren van mijn moeder haar buren. Ze werden bijna tien jaar geleden uit het leven gerukt door zo’n tractor met jonge chauffeur die roekeloos de weg opschoot en bovenop hun wagen die net passeerde terechtkwam. Het meisje was 20 en was samen met haar broer van 15 op weg naar het zwembad – langs een weg die doorgaans helemaal niet druk of gevaarlijk is. “Rij je voorzichtig,” zei hun bezorgde moeder nog… En dat deed het meisje, maar de tractorbestuurder helemaal niet. Het was toch zo afschuwelijk. Ik was er gisteren weer van ontdaan toen ik bij hun graf stond. Ze liggen nabij het graf van mijn vader, vandaar dat ik er samen met mijn moeder was. Te triest voor woorden.

   Geliked door 1 persoon

   • Bij zo’n gebeurtenis zijn de woorden ‘gruwelijk’ en ‘triest’ echt op hun plaats. Zo’n bericht moet voor de ouders pure horror zijn, lijkt me.

    Gisteravond had ik het ook nog over met Dirk (fotografiemijnlangleven) Er zit hier in een buurdorp een grasdrogerij. Daarbij gaat het om hetzelfde probleem. Vanuit de wijde omgeving rijden ook van die jonge gasten op enorme tractoren vaak met te hoge snelheid met 2 aanhangers gevuld met gras over de plattelandswegen. Levensgevaarlijk, vooral beangstigend met het oog op de schoolgaande jeugd en fietsers. Gelukkig gat het meestal goed, maar die ene keer dat het mis gaat, gaat het vaak ook echt goed mis. ;-(

    Like

 1. Wijs dat je gebruik maakte van mijn aanbod. 🙂
  Ik vroeg mij op dat moment af of de auto wel ver genoeg in de berm stond voor deze machines. Ze denderen vaak toch wel te snel voorbij. Het griezelt mij met name toe als er jonge jongens op zitten en het gedrag van kleine kinderen op de fiets nog niet kennen.

  Geliked door 1 persoon

  • Meestal voel ik het wel aankomen. In dit geval was de kracht ineens weg. Maar dat was ook geen wonder, want we hadden al met al veel verder gelopen (en geklommen) dan ik in de gaten had. En dat zorgeloos lopen durf ik met Jetske meestal wel aan. Als ik alleen ben, waag ik me de laatste tijd zekerheidshalve wat minder ver van de auto.

   Like

Reacties zijn gesloten.