Op de begraafplaats

Na onze rondgang langs het museum, het Zodenhuis en ‘het Stekje’ staken we de Camstrawei over (Google Maps)

Daar wandelden we over het pad naar de begraafplaats en de Toren van Firdgum bovenop de terp …

Eenmaal op de begraafplaats konden we de toren ook vanaf de oostkant bekijken. Terwijl Jetske enige tijd over de begraafplaats rondscharrelde, ging ik lekker op één van de bankjes aan de zijkant zitten …

Ik sluit vandaag af dit bijzonder grafmonument … ‘een bijzondere vogel vliegt weg …’

Morgen gaan we terug naar de auto om daarna onze weg te vervolgen.

30 gedachten over “Op de begraafplaats

 1. Begraafplaatsen zijn altijd wel intrigerend, vertellen soms een geschiedenis als op een familiegraf vele namen en jaartallen staan. Je ziet ook dat de grafstenen in de loop van de tijd veranderen, op jou foto’s zie je de grijze marmeren stenen met meestal sobere versieringen. Tegenwoordig is daar veel meer variatie in zoals gebruik van glas of metaal. Ik hou meer van de ouderwetse stijl. Maar misschien is jou slotfoto met de wegvliegend vogel wel veelzeggender als een eenvoudige steen. Het zet je wel aan het denken hoe en wie die persoon geweest zou zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb niet echt een voorkeur voor vroegere grafstenen of -monumenten, als het maar ‘stijlvol’ is en me op de een of andere manier raakt of bezighoudt. Maar de oudere stenen hebben één voordeel boven de recentere graven, de tijd die erover heen is gegaan, waardoor ze b.v. verweerd en bemost zijn.

   Like

 2. Een heel bijzonder sfeertje heb je hier bij elkaar ‘gekiekt’…
  Het geheel van dit alles doet me ergens denken aan de oud-Keltische bouwstijl en bijbehorende ornamenten.
  De kers op de taart is voor mij : “een bijzondere vogel vliegt weg …”
  Hét moment om weg te dromen 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Dat vind ik helemaal niet zo vreemd klinken, ik houd er ook wel van om eens even op zo’n oude begraafplaats rond te struinen. Sommige oudere, verweerde grafstenen en -monumenten zijn prachtig om te fotograferen. Daar had ik op dat moment helaas even niet de puf voor.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hier is de toren bijzonder op zijn plaats, hij wijst naar de hemel..
  Mooie graven. Hoe ouder een kerkhof, hoe meer grafstenen die het bekijken waard zijn. De rust is er ook heerlijk en je zit er veilig, niemand die je wegkijkt. ☻

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.