Een oude stobbe

Wat doe je tijdens een herfstwandeling wanneer het kleurrijke bladerdek ter plekke wat tegenvalt en de paddenstoelen zijn verdwenen? Precies, je kijkt eens wat om je heen of er verder wat valt te ontdekken. Daarbij gleed mijn oog over de oude stobbe, waarmee ik het vorige logje afsloot …

Ik liep er eens omheen en ontdekte daarbij dat die oude boomstronk met wat fantasie qua vorm wel wat deed denken aan een groene, begroeide versie van Uluru of Ayers Rock. Ik zocht een droog plekje onder het bladerdek op de bodem en zakte daar door de knieën om wat foto’s te maken van de ‘rotswand’. Wat een pracht aan kleuren en vormen tussen al die gaten als grotten

Nadat ik overeind was geklauterd liep ik terug naar het fietspad. Daar bedacht ik me dat mijn benen nog verrassend goed aanvoelden. Daarom besloot ik het erop te wagen om door te lopen naar het vennetje, een stukje voorbij de bocht in het fietspad in de verte …

30 gedachten over “Een oude stobbe

 1. prachtig jan hoe de natuur langzaam alles overneemt, bekertjesmos, algjes blaadjes, geweldig,
  wat is het toch mooi,
  als de beheerders er maar afblijven, hier in brabant is staatsbosbeheer weer bezig om de peel nóg grondiger kapot te maken als ze al was, herstel noemen ze dat…
  nou je wilt niet weten hoe ik het noem…. de natuur doet het zelf wel… daar heeft ze ons niet voor nodig

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit heeft wondermooie foto’s opgeleverd, Jan.
  Ik vind bemoste stobben ook altijd zo mooi, dit is echt een prachtexemplaar. Waard om voor door de knieën te gaan.
  Hartelijke groeten en fijne zondag verder, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het dicht op je onderwerp kruipen levert verrassende en spannende beelden op. Een stobbe waar je zomaar achteloos aan voorbij zou kunnen lopen levert nu een onverwacht mooie serie foto’s op. Maar je moet het wel zien!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.