Een knisperend bruin tapijt

Toen ik vanmorgen de gordijnen op trok, was meteen duidelijk dat het de vijfde grijze, af en toe natte dag op rij van deze week zou worden. Gelukkig had ik maandagmiddag nog een gezonde fotokuier met af en toe wat zon op de bol gehad …

Nadat ik eind oktober al eens een boswandeling had gemaakt bij Heidehuizen (Google Maps), heb ik dat maandagmiddag nogmaals gedaan. De eerste keer was ik te vroeg om van uitbundige herfstkleuren te kunnen genieten, toen kleurde het bos nog voornamelijk groen. Afgelopen maandag was het hoogtepunt van de kleurenpracht duidelijk al geweest …

Een groot deel van de bladeren was intussen al neergedwarreld en vormde een knisperend bruin tapijt op de bosgrond. Ook de bladeren die nog wel waren blijven hangen hadden hun glans intussen goeddeels verloren. Nee, van een mooi kleurrijk bladerdek hoefde ik het hier niet te hebben …

Maar gelukkig valt er meer te ontdekken in een oud bos. Wat te denken van deze oude stobbe bijvoorbeeld. Aan de zonnige kant was hij nog veel mooier …

29 gedachten over “Een knisperend bruin tapijt

 1. Kleuren en knisperen op de grond heeft ook wel wat toch … Hier is toch lang nog niet alles kaal, hoewel het wel hard gaat.
  Die oude stobbe is toch nog niet bedolven onder de bladeren, gelukkig maar want als je er over struikelt had je er wellicht met heel andere ogen naar gekeken haha

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat is natuur mooi om te zien. Bossen is nu kaal geworden. Veel bladderen op grond. Goed voor de mest in de bossen. Wat heb jij mooie foto’s kunnen maken. Bij ons ziet niet meer in om te wandelen. Ferry is ziek…. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie beelden ondanks dat het hoogtepunt misschien al voorbij is. Misschien met ander licht net ietsje mooiere tinten? Soms bepaald het licht meer de sfeer als de natuur zelf. Toch straalt de herfstsfeer er wel vanaf hoor.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.