Een berijpte kuilbult

Zo, de kerst hebben we weer achter de rug, op naar de jaarwisseling dan maar. Die lijkt met uitzonderlijk hoge temperaturen en ronduit herfstachtig weer te gaan verlopen. Ik zal het jullie wel precies vertellen, die hele klimaatverandering staat me niet aan. Doe mij maar wat winterweer in deze tijd van het jaar. Daarom ga ik deze week gewoon lekker door met de fotoserie van vorige week woensdag van de berijpte weilanden en wat dies meer zij. Daartoe pak ik de draad weer op aan de achterkant van de kerststal in Smalle Ee …

Achter die kerststal lag de kuilbult van de boerderij aan de overkant van de weg …

Zo’n kuilbult kan vooral ’s winters heel aardige foto’s opleveren …

Een laagje rijp – of nog liever een laagje sneeuw – zorgt vaak voor mooie reliëfaccenten …

41 gedachten over “Een berijpte kuilbult

  • Als het goed is wel. Maar ik heb hier ook ook eens een winter meegemaakt zonder dat er ook maar een dun vliesje ijs op de vijver verscheen. Het kan dus ook zo zijn, dat dit het al was voor wat betreft de winter 2021-2022. 🙂

   Like

 1. Meestal ben ik het wel met je eens, zo ook vandaag. Geef mij ook maar mooie zonnige winterdagen.
  Groot gelijk dat je doorgaat met de fotoseries die je maakte op die mooie woensdag.
  Als ik naar de buitenkant van de kerststal kijk dan krijg ik toch de indruk dat men daar wat sterallures of ´stalallures´ heeft gekregen. 😉
  Een gewone kuilbult is niet echt een sieraad in het landschap, maar met wat rijp of sneeuw dan wordt het gelijk een spannend object.

  Geliked door 1 persoon

  • Het zijn inderdaad zorgelijke toestanden, zeker als je ziet dat het smeltproces nu ook op zuidpool flink in gang schiet. Maar zo zijn er momenteel zoveel zorgelijke zaken. Als je alles op je nek mee gaat sjouwen, dan heb je ook geen leven meer. In en rond huis doen we wat we kunnen, en veel meer kans een mens niet doen. Verder probeer ik maar gewoon elk stukje winter mee te pakken. En met het oog op de jaarwisseling, kan de korte broek misschien wel aan. 😉

   Geliked door 1 persoon

  • Dat grijze en trieste weer doet een mens geen goed in deze tijd. Wij hadden geluk hier, vorige week was een lekker fotogenieke dag met die rijp en met de kerstdagen was het hier zonnig en erg koud. Gisteren werd er volop geschaatst op ijsbanen en ondergelopen weilanden. Maar intussen dooit het hier ook met datzelfde grijze weer, voorlopig is de winter weer ver weg.

   Like

  • We hebben hier met kerst nog twee echte winterdagen gehad met maxima beneden het vriespunt. Er werd her en der in de provincie op ijsbanen en ondergelopen weilanden geschaatst. Nu is het weer grijs en kil. Maar ik probeer de moed en de sfeer erin te houden hier, Rudi! 🙂

   Like

  • Ik probeer optimistisch te blijven, maar de kansen op een echte winter lijken wel elk jaar wat kleiner te worden. De koeien van deze boer zullen inderdaad niet veel tekort komen, denk ik.
   Om die kristalletjes mooi in beeld te krijgen, had ik eigenlijk wat verder moeten inzoomen. Maar in de loop van deze serie komen er nog wel wat macro’s van de ijskristallen voorbij.

   Like

  • Troost je, het is hier in het noorden intussen ook weer gedaan met het winterweer. Na een stralend zonnig weekend met gezonde winterkou is het nu weer grijs en kil. Gelukkig heb ik nog meer foto’s van het ééndaagse witte wintertje van vorige week.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.