Ganzen in berijpte weilanden

In een paar van de berijpte weilanden aan de zuidkant van de Bûtendiken zaten nogal wat ganzen …

Er was een tijd dat ganzen in onze contreien echte wintergasten waren. Tegenwoordig worden sommige landerijen bijna het hele jaar rond bevolkt door ganzen. Vermoedelijk hebben de gras-veredelaars hun producten gewoon veel te lekker gemaakt …

Je hebt hier eigenlijk gedurende het hele jaar genoeg kansen om ganzen te fotograferen. Maar om zo’n groep ganzen – zo te zien waren dit voornamelijk brandganzen en kolganzen – weer eens in een berijpt weiland te kunnen kieken is tegenwoordig wel een momentje …

31 gedachten over “Ganzen in berijpte weilanden

  1. Dag Jan, wij hebben hier ook zoveel ganzen bij onze nieuwe woonst. Vorige week nam ik foto’s van de ganzen, maar ik heb er nog niks van gepubliceerd of over geschreven omdat ik niet eens weet welke ganzen het zijn… moet ik eerst nog ergens opzoeken. Voorlopig had ik daar geen zin in. Er bereikt(e) ons al teveel slecht nieuws van meerdere ernstig zieke familieleden. Barre tijden.

    Geliked door 1 persoon

    • Ja, dat zal toch een gevoel van veiligheid en beschutting ervaren, denk ik. Ze zitten ook altijd midden in een weiland. Als ze al eens aan de rand zitten en je rijdt er rustig langs, dan scharrelen ze gezamenlijk terug naar het midden.

      Like

Reacties zijn gesloten.