Blue Monday

Volgens Twitter is het vandaag ‘Blue Monday’, de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Nu heb ik normaal gesproken niet zoveel met dat soort dagen – ik ben al lang blij dat ik op deze dag niet verplicht ben om iets met hoge korting te kopen – maar gisteravond kregen we een telefoontje, dat toch een donkere schaduw over de dag werpt …

Maar zoals Ede Staal al schreef en zong:

” ’t Het nog nooit, nog nooit zo donker west
Of ’t wer altied wel weer licht”

En zo was het ook vandaag. Het werd gewoon weer licht, tijdelijk was de lucht zelfs even helemaal helderblauw. Een groepje meeuwen kwam gewoon weer even kijken of de buurman van enkele huizen verderop misschien wat voor ze in de tuin had laten liggen …

Dus ja, het wordt altijd wel weer licht, zelfs op ‘Blue Monday’

35 gedachten over “Blue Monday

 1. Jan, sterkte naar aanleiding van het vervelende bericht. Ik had geen idee dat het blue-monday was totdat ik het op de radio hoorde. Het was hier dan ook geen grijze dag dus ook dat viel wel mee. Maar de mooie blauwe lucht van jou foto’s mag wel een tijdje blijven hoor!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben normaal gesproken ook niet zo met dat soort dagen bezig, maar deze keer viel het samen met het plotseling overlijd3en van iemand. En dat legt dan toch even een donkere deken over een aantal dagen. De mooie blauwe lucht die het leven toch vaak wat makkelijker lichter maakt, was ook maar van tijdelijke aard. Vandaag was het gewoon weer grijs en bewolkt.

   Like

 2. ha Afanja,

  heb nog nooit aan “Blue Monday”gedaan. En als je die mooie blauwe luchten van jouw foto’s ziet… dan word je meteen vrolijk.
  Dus… aanrader: ga de foto’s van Afanja zien!!

  groetjes!

  Geliked door 1 persoon

 3. Als Blue Monday is bedoelt zoals jij in jouw foto´s laat zien dan mag het iedere week wel Blue Monday zijn. Een hele mooie serie.
  Wat is dat dan schrikken en doet je weer even beseffen dat het zomaar gebeurd kan zijn. Koester de levenden en de geliefden. ❤️

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, hij had best een jaar of 30 ouder mogen worden, maar het heeft niet zo mogen zijn.
   Komt wel goed met dat slechte nieuws, het zal tijd nodig hebben. De zon schijnt hier vandaag voor het eerst sinds een week volop, en dat maakt het leven altijd wat lichter.

   Like

 4. Hallo Jan, ik begrijp dat jullie een vervelend bericht kregen, sterkte. Wat een prachtig liedje en filmpje, zulke herkenbare foto’s die ik hier ook in de fotoboeken van mijn ouders heb. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, tut die ik ben 🙂

  Geliked door 2 people

  • Dankjewel, Willie. Er zijn ergere dingen om tranen van in je ogen te krijgen dan die oude beelden. Het zijn voor mij als zoon van een boerenarbeider ook zeer herkenbare beelden. Bovendien ben ik afgelopen weekend begonnen met het scannen van oude foto’s uit albums van mijn ouders en van mezelf. Je begrijpt, dat het dan nog even extra aankomt. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.