Koolmees plundert tafelstukje

Er hangt en ligt in onze tuin op verschillende plaatsen allerlei voer voor de vogels. Dit koolmeesje leek daar niet genoeg aan te hebben. Hij liet zich onlangs betrappen terwijl hij Aafjes’ tafelstukje op één van de terrastafeltjes aan het plunderen was …

36 gedachten over “Koolmees plundert tafelstukje

 1. Het is wel een koddig gezicht en een mooie foto geworden. Ach zo lang het bij één koolmeesje blijft dan dreigt er weinig gevaar voor stelselmatige plundering.
  Ik zie dat jullie in het stukje ook nog takken met besjes hebben zitten. Ik heb laatst een hulsttak uit een verdord kerstboeket buiten gehangen omdat er besjes aanzaten. De merels zijn er immers dol op. Een halve dag later heb ik het toch maar weer weggehaald. Ik bedacht me opeens dat dit gekweekte spul mogelijk niet gifvrij zou zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik denk het laatste, Rudi, het zal een koolmeesje met smaak zijn.
   De merels hebben in de eerste week van januari wel een groot van de mooie mosrand langs de vijver gesloopt. Ik kreeg even het idee dat ze mogelijk al met de bouw van een nieuw nest zijn begonnen, maar dat lijkt me wel erg vroeg. Sindsdien zijn ze ook weer gestopt met dat gedrag trouwens. 🙂

   Like

  • Hij deed het in ieder geval netjes. De merels hebben in de eerste week van januari een groot van de mooie mosrand langs de vijver gesloopt. Ik kreeg even het idee dat ze mogelijk al met de bouw van een nieuw nest zijn begonnen, maar dat lijkt me wel erg vroeg.

   Like

Reacties zijn gesloten.