Links en rechts van de weg

Het is intussen alweer drie weken geleden, dat Jetske en ik samen een ritje en een fotokuiertje maakten. Het was een dag met wisselend bewolkt weer. Toen wij in de buurt van Earnewâld een eerste tussenstop maakten, trok er een bui ten noordoosten van ons langs …

Ten zuiden van de weg zat een stuk verderop een buizerd op een paaltje. Het lukte Jetske om hem daar mooi scherp op de foto te krijgen, ik was een fractie te laat. Uitgerekend op het moment dat ik er een foto van wilde maken, kwam de vogel in beweging. Het gevolg was een onscherpe foto, maar in zijn vlucht laag over het weiland kon ik nog wel een foto van hem maken. Een moment later passeerde aan de andere kant van de weg een groepje brandganzen …

Ik hoopte Jetske ergens langs de route een sprong reeën te kunnen laten zien. Lang leek dat ditmaal niet te lukken, maar gelukkig liep er op de laatste plek waar ik ze verwachtte een klein groepje rond. Het waren er maar 5 en ze stonden ver weg – niet meer dan stipjes in de verte op de foto linksonder – maar het waren reeën. Gelukkig hebben we allebei een krachtige zoomlens, zodat er vrijwel altijd wel wat van overblijft …

Korte tijd later naderden we de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder. Op de Westersânning zette Jetske de auto even stil, zodat we wat foto’s konden maken van zon, wolken en weerspiegelingen …

Jetske was uit de auto gestapt om haar foto’s te maken. Ik maakte het mezelf makkelijk door een paar foto’s door het geopende autoraam te maken. De jacobsladders waren de moeite waard …

35 gedachten over “Links en rechts van de weg

 1. Ha Afanja,

  het eerste wat ik dacht, toen ik de foto zag: WOW!!!”

  Ja echt.
  Ik vind het een prachtige dramatisvche foto. Een foto met verhaal…
  Daar komen de wolkenridders…

  Ha! Lekker…

  Prettig wekeend, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. De wolkenpartij in je eerste foto, daar word ik echt blij van !
  Wolken kunnen overdonderend mooi én tegelijk imposant wezen hé ?
  Een lange zoomlens heb je echt wel nodig om het wildlife te verschalken 🙂
  De laatste foto’s bekoren me ook, de enorm grote zonneharpen stralen een subtiel licht uit, dat is pas genieten hé ?
  Als je mag genieten van dit soort supermooi licht, dan kan je dag niet meer stuk 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. Ja, wanneer ze zich los van elkaar langs het zwerk bewegen zijn wolken de moeite van het bekijken en fotograferen vaak wel waard. We hebben alleen bar weinig van dit soort dagen gehad in januari, het is vrijwel steeds een aaneengesloten grijze deken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Naar ik mij herinner is een Jacobsladder een soort kruid dat ik niet terug vond op de foto. Enig googlen deed me begrijpen. Blijkbaar een begrip uit de bijbel, weer wat bijgeleerd én heel erg mooi.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.