Vele handen …

Vele handen maken licht werk, zal Klaas gedacht hebben, toen hij zag dat zijn vader de rietmaaier onder het afdekzeil vandaan begon te halen. Vaardig begon hij het zeil aan de andere kant van het apparaat af te trekken …

Daarna moest de machine gestart worden. Behulpzaam bood Klaas aan om dat klusje even te klaren. Maar dat viel nog niet mee. Nadat hij enkele malen tevergeefs aan het koord had getrokken, moest Klaas Jan er zelf aan te pas komen om de machine te laten ronken …

Daarna gingen vader en zoon samen aan de slag om het laatste strookje riet langs de sloot te maaien. Al naar gelang de situatie reikte Klaas zijn vader het snit aan of hielp hij dapper mee om het riet los te trekken. Vader en zoon waren duidelijk al aardig op elkaar ingespeeld. Daarbij stak Klaas zijn bewondering voor kracht en gemak, waarmee de rietsnijder de grote bossen riet versleepte, niet onder stoelen of banken …

41 gedachten over “Vele handen …

  1. Prachtig, Vakwerk , klein geleerd ouder gedaan. Toen zag ik kort een Mooie Golden Retriever. Mooie ook de kleuren. Blauwe overals , mooie serie. 👍👍

    Geliked door 1 persoon

  2. Vader en zoon zijn heel hecht denk ik, de vader is apetrots op zijn zoon (dat zie je zo) en de zoon wil later net zo groot en sterk worden als zijn vader (dat zie je ook zo) 🙂
    Je foto’s in deze reportage vertellen ons een mooi verhaal Jan ! 👍

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.