Met man en macht

Sinds ik regelmatig eens te gast ben in het rietland in de Prikkepolder bij Nederland, heb ik de rietsnijders hun werk vrijwel altijd van begin tot eind met twee of drie man zien doen. Dat zat er dit jaar met de extreem hoge waterstand in het rietland niet in …

160402-1520x

Om toch zoveel mogelijk riet van het land te kunnen halen, liet Klaas vorige week zaterdag een schare hulptroepen aanrukken. Met man en macht werd er de hele dag keihard gewerkt …

160402-1514x

Zelf was ik die dag uitgeblust na een middagje in het riet op de vrijdag ervoor. Omdat mijn fotomaatje Jetske andere bezigheden had, nam Anna – zuster van Jetske en tevens echtgenote van rietsnijder Klaas – die dag de fotocamera ter hand. Anna stuurde mij afgelopen week deze foto’s met de vraag of ik er nog iets mee kon of wilde. Natuurlijk kan en wil ik daar iets mee, al was het maar om nogmaals mijn bewondering voor deze noeste werkers te uiten …

Bedankt Anna! Ik heb er ditmaal een 15-delige diashow van gemaakt …

Deze diashow vereist JavaScript.


Ik heb begrepen, dat Klaas aan het eind van de dag niet ontevreden was, maar dat er op de natste delen van het land nog ongeveer een hectare riet is blijven staan. Daar zal afgelopen week ongetwijfeld weer hier en daar een hoekje vanaf zijn gesnoept, maar het gaat allemaal niet zonder slag of stoot dit jaar …

22 gedachten over “Met man en macht

 1. Fijn dat men de keuze heeft gemaakt om de mooie foto’s van Anna naar je door te spelen Jan zo kan je afwerken waaraan je begonnen was.Hopelijk krijgen de verantwoordelijken die te zien en worden er hopelijk maatregelen getroffen om daar volgend jaar rekening mee te houden.Erg mooie presentatie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Anna stuurde mij deze fotoserie. Onder de indruk van deze prachtige fotoserie adviseerde ik Anna de serie naar jou te sturen, want jij zou het vast kunnen waarderen. Heel mooi Jan dat je deze serie hier laat zien. Deze serie geeft heel goed weer wat het is om met man en macht te werken. Bij de eerdere series kreeg ik tranen in de ogen bij het zien van het gemartel en door het plaatsvervangend gevoel van onmacht. Voor mijn gevoel is en blijft het altijd ons gezamenlijk rietland. Het land waar onze roots liggen en waar ik als meisje zo vaak met mijn vader was te vinden. Bij het zien van deze serie kreeg ik tranen in de ogen van ontroering bij het zien van zoveel hulp. Noaberschap bestaat dus nog en kerkelijke broederliefde ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ze moeten er toch veel werk voor verrichten, zeker nu het ook nog eens zo nat is. Mooi dat je hulp werd aangeboden door middel van foto’s. Ze zijn mooi.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn dat Anna de camera ter hand heeft genomen.
  Al wens ik jou natuurlijk iets meer energie toe.

  Hopelijk hebben bestuurders en verantwoordelijken van deze nattigheid ook een linkje naar jouw blogserie ontvangen.

  Ik wens de rietsnijders volgend jaar minder natte voeten toe.

  Fijn weekend!

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.