Drukte bij de merels

Dat de merels weer plannen hadden om in onze tuin te gaan broeden, was in maart al snel duidelijk. Van de transport- en bouwwerkzaamheden voor een nestje heb ik ditmaal echter geen foto’s kunnen maken …

En dat was ook niet verwonderlijk. Toen de merels eind maart wormen en bessen naar onze tuin begonnen te brengen, bleken die regelrecht naar de pergola boven de vijver te worden gebracht. Die slimmeriken gebruikten het nestje van vorig jaar nog eens …

Zelfs toen er op 1 april sneeuw lag bracht de merels vrachten lekkers naar het nest. Daar werden ze steevast met luid gepiep ontvangen …

En er werd niet zomaar wat naar het nest gesleept, hoor. De jongen kregen dagelijks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een vers en gevarieerd maaltje voorgeschoteld. Nu eens bessen, dan weer wormen …

En alle arbeid was niet voor niets …

28 gedachten over “Drukte bij de merels

  • Geen dank, ik heb er zelf waarschijnlijk nog meer plezier aan beleefd. En weet je wat zo mooi is? De volwassen merels vliegen nog regelmatig naar het nestje in de pergola. Stiekem hoop ik op een twee leg. 🙂

   Like

 1. Erg leuk, Jan, om deze merelactiviteiten in je eigen tuin te kunnen waarnemen. Mooie foto’s ook!
  Ze zijn wel erg vroeg met het krijgen van jongen, vind je niet?
  Hopelijk groeien de kleintjes voorspoedig op.
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, Zem. Ja, de jongen zijn inderdaad erg snel uitgevlogen dit jaar. En ze hebben het ook niet gemakkelijk gehad met de sneeuw en de nachtvorst. Toch is dit wel wat conform verwachtingen in het kader van de klimaatopwarming, denk ik..

   Like

Reacties zijn gesloten.