Mus neemt bad op pompeblêd

Thuis heb ik mijn camera vrijwel altijd voor het grijpen. Tijdens het weekendje in de Weerribben-Wieden was dat uiteraard niet anders. Zo heb ik tussendoor wat foto’s kunnen maken van momentjes die zich thuis ook wel voordoen, maar dan in een heel andere setting …

We hebben in de tuin twee grote schalen met water en nog een kleinere. Vooral de grote schalen worden regelmatig door de vogels gebruikt om even lekker te badderen. Hier ging dat toch ietsje anders. Nadat een musje op een pompeblêd (het blad van de gele plomp) in de Dwarssloot was gaan zitten, zakte het blad als de beweegbare vloer van een zwembad langzaam naar beneden …

19 gedachten over “Mus neemt bad op pompeblêd

  1. Dat musje keek ook wel wat verbaasd gezien de laatste foto maar ontving zo ook een fris bad erbij. Heel mooie serie die als een verhaal door jou zo mooi ook werd verteld. Ik zie trouwens dit jaar nu al meer musjes verschijnen en dat is ook wel een heel goed teken. Groetjes ditmaal van de natuurwebsite die je vast ook wel aan zal spreken. Ik zal met die link nu eens deze reactie gaan plaatsen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.