Terug naar de basis

Korte tijd later kwam de vliegbasis weer in zicht …

De piloot lijnde de Dimona mooi op voor de landingsbaan, waarna we een voorbeeldig zachte landing maakten. Rustig rolden we naar de hangar waar een deel van ons gezelschap stond te wachten. Na een vlucht van 29 minuten was ik weer veilig terug op de grond …

Zoals op de foto linksonder te zien is, kon ik nog lachen toen we het eindpunt naderden. Op de middelste foto is goed te zien, dat we onderweg heel wat insecten zijn tegengekomen. Dat zullen er tegenwoordig vast minder zijn. Dat ik toch zoveel foto’s heldere foto’s heb kunnen maken, is te danken aan het schuifluikje in de kap van de cockpit op de rechter foto. Nadat ik de draagband van mijn camera goed om mijn rechterhand had gewikkeld, kon ik zonder hinderlijke vliegen en reflecties van het glas van de cockpit direct in de buitenlucht fotograferen …

Het was een bijzondere belevenis waar ik mooie herinneringen aan bewaar. En wat minstens even mooi is, ik heb er een prachtige oorkonde ter gelegenheid van mijn luchtdoop aan overgehouden.

Sindsdien heb ik niet meer gevlogen. Tot nu toe zijn we altijd gekomen waar we naar toe wilden zonder te hoeven vliegen. En ik zie dat eerlijk gezegd ook niet meer veranderen …

35 gedachten over “Terug naar de basis

 1. Het is echt wel een hele belevenis geweest, toch wel goed dat je het fototoestel buiten het vliegtuig kon houden, zo is de kwaliteit van je luchtfoto’s enorm beter dan achter dat reflecterend plexiglas. Die oorkonde als bewijs van je luchtdoop is wel een leuk hebbedingetje 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Het was een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen. Het was echt mooi om dat kleine stukje van de wereld van bovenaf te zien. Dat kleine luikje in de cockpit vond ik een prachtige bijkomstigheid, daar zonder zou een groot deel van de foto’s een stuk minder mooi en helder geweest zijn. Die oorkonde en de foto’s horen bij elkaar en ze versterken elkaar maar. 🙂

   Like

 2. Gezien de oorkonde wordt er dus meer gevraagd van een passagier in een eenmotorig toestel dan van een KLM vlucht 🙂 Toch wil ik graag geloven dat je vlucht naar de wolken een hele belevenis was en bovendien heb je een mooie herinnering overgehouden aan je vlucht

  Geliked door 1 persoon

  • Jazeker, vooral het buitenboord vasthouden van een camera en daarmee dan ook nog acceptabele foto’s mee weten te maken telt zwaar mee in de beoordeling. 🙂
   Maar alle gekheid op een stokje, ik had het niet willen missen.

   Like

 3. Je bent ieder geval veilig op grond geland. Wat mooi voor jou om beleven. Het is ook heel spannend voor jou geweest. Ik vind knap dat je gedaan heeft. Ik heb afgelopen blogjes genoten. Oorkonde wat leuk dat je kreeg. Om in te lijsten. Of soort grote map….. Geniet van je avond.

  Geliked door 1 persoon

 4. En met dit schrijven heb je die 29 minuten wellicht weer ten volle genoten. Zeg nooit nooit. Wie weet komt de kans sneller dan je denkt, en ik vermoed dat je dan geen neen zegt?
  Ik heb het zelf ook één keer genoten, er mogen gerust nog volgende keren komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was voor mezelf leuk om het hele verhaal zo nog eens te herbeleven. Trots zijn op die oorkonden lijkt me wat overdreven, ik heb er tenslotte alleen een half uurtje voor naast de piloot hoeven zitten en om me heen te kijken. En zitten was ik op mijn werk indertijd ook wel
   gewend. 🙂
   Een volgende vlucht …? Wellicht als ik nog eens zo’n aanbod krijg, maar een vliegvakantie zit er zeker niet in. Wat me nog wel eens mooi lijkt is een ballonvaart boven Fryslân op een mooie zomeravond. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.