Verse druppels, ze zijn er weer

Het klonk bijna feestelijk, toen ik vanmorgen wakker werd met het geluid van tegen het slaapkamerraam tikkende regen. “Blijf nog maar even lekker liggen, de dag is nog lang,” leken mijn benen me met enige nadruk op ‘liggen’ vermanend toe te spreken …

De roep van de eerste druppels in augustus was echter te sterk. Zodra het even zo goed als droog was, ben ik de tuin in gegaan. Het duurde niet lang, voordat er weer net wat teveel druppels vielen voor de macrofotografie. Terug in huis bleek dat niet zo erg te zijn, vrijwel geen van de foto’s die ik tijdens die eerste sessie had gemaakt kwamen wegens een gebrek aan scherpte niet door de ballotage.

Een half uurtje en een paar kopjes koffie later ben ik opnieuw de tuin in getrokken. Mijn handen stonden gelukkig net wat stabieler dan tijdens de eerste sessie. Dat leverde uiteindelijk de volgende serie op, waarbij ik weer eens op zoek ben gegaan naar de heksenbol …

33 gedachten over “Verse druppels, ze zijn er weer

  • Dankjewel, Willie, ik heb genoten van de eerste regen gisteren. We hadden hier vooral zachte, buiïge regen die lekker in de grond kon doordringen. Er is maar 10 mm regen gevallen, maar de tuin is er fijn van opgefrist en de regenton is weer gevuld.

   Like

 1. Jan ik vind zo knap dat jij regendruppels fotograferen. Heel mooi gedaan. Heerlijk al die regen. Wel echt nodig in de natuur. Je hebt prachtig foto’s kunnen maken. Je ziet in spiegeling van je druppels van jou…. Ik vind deze weer lekker. Van mij mag het zo blijven. Hitten kunnen wij niet tegen. Ferry had echt moeilijk. Regelmatig op de bed liggen. Mooie dag gewenst. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

 2. Jij moet ook op ‘temperatuur’ komen met koffie ! Deze leuke “afwijking” heb ik ook 🙂
  De eerste regen sinds weken heb ik live meegemaakt op de markt, zonder paraplu en regenjas, zaaaalig gewoon 🙂
  Van je druppeltjes heb ik zoals steeds ferm genoten, hoe zoiets klein zo groots kan wezen hé ?

  Geliked door 1 persoon

  • Het was goed om er vroeg bij te zijn, maar dat bakje koffie heb ik eerst toch echt wel even nodig, zag ik aan de eerste resultaten. In Fryslân luidt het gezegde: ‘Foar de kofje net eamelje’ oftewel: voor de koffie niet zeuren.

   Like

Reacties zijn gesloten.