Firtuele koelte út Fryslân (6)

Aan het begin van de middag trok er gisteren een heel klein buitje over onze tuin. Toen ik op het terras probeerde om daar wat foto’s van te maken, kwam ik bedrogen uit. De druppels verdampten vrijwel meteen op de warme terrastegels. Dat leverde dus nog geen enkele verkoeling op. Omdat de temperatuur vandaag intussen ook alweer is opgelopen tot ruim 26°C, heb ik voor vandaag mijn geheime wapen uit het archief tevoorschijn gehaald …

Blootsvoets door de sneeuw …

Wie hier al wat langer meeleest, weet dat ik dit ’s winters graag even doe als er wat sneeuw ligt. Het brengt dan altijd een aangename sensatie in mijn voeten en benen teweeg. Zoals ik er eerder in deze serie naar verlangde om weer eens op het ijs te kunnen staan, zo is dat tijdens deze hittegolf niet minder het geval bij een kort blootsvoets kuiertje door de sneeuw …

En nu maar hopen, dat de temperatuur morgen zo ver is gezakt, dat ik weer eens een blogje om kan en weer een ‘gewoon’ blogje kan plaatsen. 🙂

34 gedachten over “Firtuele koelte út Fryslân (6)

 1. Hoop dat het vlug afkoelt dan kan ik naar ziekenhuis voor herhaling branden zenuw. Want met zo warmte in ziekenhuis voor uren aan infuus voor behandeling zou me ziek maken.Niet kunnen slapen ,niet kunnen eten mag niet te lang meer duren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik weet inmiddels dat het lopen op blote voeten gezond is. Het lopen met blote voeten in de sneeuw leerde ik van jou.
  Je hebt er een mooie fotoserie van gemaakt.
  Als er sneeuw ligt help je mij dan herinneren aan de blote voeten in de sneeuw?

  Geliked door 1 persoon

 3. Op buienradar zie ik dat het onderweg is vanuit het kanaal gebied & Frankrijk – misschien vanavond nog, maar anders morgen zeker, waar ik woon (dicht tegen Nederlandse grens) regen en 5 graden minder !

  Geliked door 1 persoon

  • We zitten allemaal in hetzelfde schuitje smachtend te wachten op regen en verkoeling. Vaak komt het wel goed uit dat zo’n front vanuit het zuidwesten op ons af komt, we zijn dan als laatste aan de beurt en kunnen vaak nog wel even genieten van mooi, fotogeniek weer met ontwikkelende wolkentoppen en zo. Vandaag kan de regen me niet snel genoeg komen. Maar ik troost me met de gedachte dat ik niet de enige ben. :-).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.