Firtuele koelte út Fryslân (5)

Gistermiddag rond 15:20 uur werd de tropisch 30°C hier voor de derde dag op rij overschreden. Omdat we daarvoor al twee dagen boven de 25°C hadden, werd daarmee ook lokaal de hittegolf een feit. Met een beetje geluk wordt het vandaag net wat minder warm dan de voorgaande dagen, maar omdat het tegelijkertijd vochtiger en dus benauwder wordt, ben ik er nog niet gerust op …

Daarom heb ik voor de zekerheid toch maar weer voor wat virtuele verkoeling gezorgd. Nu de scherpste randjes van de warmte af lijken te zijn, heb ik voor vandaag een flinke bak ijswater klaar gezet. Als dat niet afdoende blijkt te zijn, rest mij voor morgen niets anders dan een noodmaatregel te treffen …

34 gedachten over “Firtuele koelte út Fryslân (5)

 1. Ben door en door nat geworden vandaag. Naar een stoet met reuzen met de kleindochter te Luik. Aan de start van de stoet druppelen, erger, erger. Aan het einde een uur later grote regendruppels. Drie uur later natte t-schiet kunnen wisselen en zeggen dat ik een KW aan had. Dat was verfrissing Jan 😂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vrees dat het morgen weer iets warmer gaat worden, maar vanaf woensdag lijkt er toch een einde aan de hittegolf te komen – en dan ! ja, dan spoelen we weer weg waarschijnlijk – zet de rubberboot maar al klaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier hebben ze ook regen voorspeld, maar zoals gewoonlijk komen die voorspellingen niet uit…
  Met 2 grote ventilators is het binnen nog net uit te houden. ‘k heb goesting om in je ijs foto’s te duiken 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Als deze tendens doorzet, en daar ziet het helaas wel naar uit, ben ik bang dat we volgend jaar toch niet een een airco ontkomen. Ik kan op dit moment niet veel meer dan enkele wankele passen in huis en tuin maken. Ik zit aan mijn tax.

   Like

Reacties zijn gesloten.