Een juffer aan de maaltijd

De keren dat ik in augustus op pad ben geweest om ergens een fotokuiertje te maken, zijn tot dusverre op één hand te tellen. Dat heeft natuurlijk vooral met de warmte te maken. En aangezien die warmte ondanks dit verkwikkende dipje nog niet voorbij is, zitten die fotokuiertjes er eerst ook nog niet in. Maar gelukkig heb ik in tijden van nood altijd ons tuintje nog om op terug te vallen …

Begin augustus zag ik een waterjuffer neerstrijken op de ijzerhard. Al snel stond ik er met de camera bij. Aan de wijd gespreide vleugels was in één oogopslag te zien dat het een pantserjuffer was, een houtpantserjuffer om precies te zijn. Het was een mooi exemplaar met zijn typische metallic-groene kleur …

Door de macrolens was mooi te zien dat hij aan de maaltijd zat. Wat er op het menu stond, kon ik niet direct onderscheiden. Maar ’t leek goed te smaken, want hij liet zich geenszins door mij en mijn dreigende camera storen …

31 gedachten over “Een juffer aan de maaltijd

  1. Libellen en juffertjes, in mijn ogen zijn het de meest sierlijke én best uitgeruste jagers in het insectenrijk.
    Je fotografie oog heeft samen met de macrolens weer puik werk geleverd.
    Prachtige macro opnamen van deze schitterende beestjes !

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.