In ’t spoor van de wolf

Vorige week vrijdag stond er weer een fotokuier met Jetske op het programma. Op haar vraag of ik nog iets bepaalds in gedachten had, stelde ik voor om een kuier naar het wolvenmonument in de Lendevallei te gaan. Lachend antwoordde ze, dat ze daar al min of meer op had gerekend …


Mijn fotomaatje had er zelfs al een verkennende wandeling gemaakt om de afstand tussen de parkeerplaats en het monument in te schatten. Het moet gezegd, ze had weer een juiste schatting van de afstand gemaakt. Juist toen ik vroeg: “Hoe ver is het nog?” wees Jetske naar de eerste van een rijtje grote eiken een klein stukje verderop …


En jawel, daar lag het tweede deel van het monument ‘Wolvenroep’. De eerste roep heb ik hier enkele weken geleden al getoond in het logje ‘Een ode aan de wolf. Je zou kunnen zeggen dat op deze steen het antwoord op de eerste roep vanuit de parktuin van Huize Olterterp is weergegeven. Zo interpreteer ik het zelf in ieder geval. In tegenstelling tot de steen in Olterterp stond er hier een klein bordje bij …

Terwijl we enige tijd later met zicht op Wolvega terugliepen naar de auto, bespraken we hoe we de dag verder zouden invullen. We hadden nu twee van de drie delen van de ‘Wolvenroep’ van Anne Woudwijk kunnen lokaliseren en fotograferen. Nu wachtte nummer drie nog. Ik weet dat het derde beeld in het Ketliker Skar staat, want ik heb het al eens gefotografeerd …


Dat was echter voordat ik de diagnose MS kreeg. Toen kon ik dus aanzienlijk verder lopen dan nu. Het probleem is dat ik niet meer precies weet waar dat was, terwijl dat in mijn huidige situatie eigenlijk wel noodzakelijk is. Voor die dag was het als tweede kuier in ieder geval geen verstandige optie meer. Daarom stelde ik een alternatief voor, en dat viel in goede aarde …


31 gedachten over “In ’t spoor van de wolf

 1. Pingback: Nog weinig herfstkleuren | Afanja's Weblog

 2. Pingback: Catspoolder, witjes en lieveheersbeestjes | Schrijven met Licht

 3. Ik ben wel blij dat ik van tevoren een verkenningstocht had gemaakt. Ik had niet meer helder waar het monument precies was. Ik wist bijvoorbeeld niet dat het onder een boom lag, op die plaats. Ik begon zelfs al wandelend te twijfelen of ik wel op de juiste route zat. Fijn dat de afstand was te overbruggen. En helemaal super dat je door mag gaan met de medicatie, zo lees ik hierboven en net in de app. 😃

  Geliked door 1 persoon

  • Via dit pad wist ik, dat de afstand te doen moest zijn, want de locatie staat keurig aangegeven op Google Maps. Maar het was wel lekker om het eindpunt te kunnen zien, toen jij de boom aanwees.
   Ja, ik ben blij dat ik de nieuwe medicatie mag blijven gebruiken, want voorlopig ik loop er een toch stuk beter en stabieler mee. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Leuk dat je ons, mede door de bereidwilligheid van Jetske ons nu ook de tweede locatie toont Jan. Zo zie je maar, goeie vrienden zijn goud waard…. Zorg goed voor jezelf, zoals de wolven dat vast ook zichzelf doen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Om iedere keer een invulling te vinden die bij je past is toch altijd moeilijker dan ik dacht want met je hoofd kan je nog van alles (dacht je) maar het is weer een uitdaging om de derde ook te vinden.

  Geliked door 1 persoon

  • Veel geluid maakte hij niet, maar ik vind het wel mooi dat ik nu twee van de drie delen van dit bijzondere monument heb kunnen fotograferen. De intussen 16 jaar durende vriendschap met Jetske is er één om te koesteren, en dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk te doen. 🙂

   Geliked door 2 people

 6. Voel het beetje hetzelfde als wat ik laatste tijd ook veel ontvangt. Want het wandelen gaat mij ook helemaal niet meer zo goed af en zelfs met mijn rollator of andere hulpmiddelen niet. Alleen ik kan en wil mij daar niet in berusten al heb ik dan een andere vorm van ziekte. Het lijkt toch beetje op die van jou daar ik dezelfde klachten ontvangt. En de medicatie die ik nu heb maakt mij ook erg moe. Echt aanslaan voor de pijn doen ze ook nog niet. Wel veel bijwerkingen dus ik kijk dit nog een beetje aan. En blijven die klachten van bijwerkingen dan stop ik daar mee. Want meer klachten erbij zit ik ook niet echt op te wachten. Je fotos zijn weer heel mooi vooral de eik omdat de boom mij ook veel vertelt. Maar ook de wolvenroep sprak mij aan.

  Geliked door 2 people

  • Ik vind het des te mooier, omdat de terugkeer van de wolf in 1997 nog niet was voorzien voor zover ik weet. Nee, dat went inderdaad maar moeilijk, Ria. Zeker omdat de mooiste plekjes in de buurt zo ver van een weg op parkeerplaats liggen, dat ze intussen buiten mijn wandelbereik liggen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.