De kikker en de heidelibel

Om maar te beginnen waar ik gisteren was gebleven: nee, ik zat niet helemaal alleen bij de Witte Mar. Maar van het zwarte monster dat de wal op probeerde te kruipen, had ik niets te vrezen. En verder was ik omringd door ‘goed volk’. Om te beginnen hield ’n kikker in het voorbij gaan even halt vlak voor het bankje waar ik lekker in de zon zat …


Terwijl de kikker zijn weg langs het water vervolgde, werd het gezelschap zowaar nog wat mooier. Een minuut of wat later streek er een zwarte heidelibel bij me op het bankje neer. Nadat ik hem even aan mijn aanwezigheid had laten wennen, kon ik voorzichtig bewegend een paar foto’s van hem maken …

Het was toch weer een kleine overwinning om in mijn eentje naar de Wite Mar te lopen. Om dat te vieren, kan de laatste foto van de zwarte heidelibel worden vergroot tot 1920×1200 pixels door erop te klikken …


Fijne zondag verder!

31 gedachten over “De kikker en de heidelibel

  1. Dat is het mooie als je het geduld kunt opbrengen (in jouw geval heb je soms geen andere keus) een tijdje te gaan zitten en de “dingen” (meestal levende wezens) rustig op je af te laten komen. Zoals in dit geval een kikker en die opmerkelijk zwarte libel. Mooi in beeld gebracht Jan!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.