Trije tuorren – drie torens

Sinds ik weer beter ter been ben en stabieler loop, maak ik weer teveel fotokuiers en daaraan gepaard gaand ook teveel foto’s om het hier allemaal bij te kunnen houden. Sinds Jetske en ik in november samen een paar uur door de Ecokathedraal dwaalden, hebben we twee weken later alweer een rit gemaakt langs een aantal vroegmiddeleeuwse (kerk)torens in It Lege Midden van Fryslân. En dan heb ik een aantal herfstwandelingen tussendoor nog niet eens genoemd. U hebt hier dus nog het een en ander tegoed …

Vandaag eerst maar even vanuit kikkerperspectief in willekeurige volgorde een blik op de torens die we vrijdag hebben bekeken …

48 gedachten over “Trije tuorren – drie torens

 1. Stoer, stevig, behalve mooi vind ik ze ook plomp. Hier in Brabant zag ik natuurlijk teveel spits- en gotische kerken.
  Ik ben benieuwd naar de rest en neem jezelf ook wat in acht. Doen hoor, straks loop je téveel.

  Geliked door 1 persoon

  • De meeste Friese (kerk)torens zijn inderdaad geen toonbeeld van slanke sierlijkheid. Maar dat geeft zeker de torens met een zadeldak vaak een mooi eigen karakter.
   Ik neem mezelf zeker wel in acht, Bertie. Mijn lichaam geeft meestal tijdig aan wanneer ik de grens van mijn kunnen nader. Maar als ik daar al eens overheen ga, is dat niet erg. Door overbelasting wordt de MS in principe niet erger, ik word er alleen erg moe van.

   Like

Reacties zijn gesloten.