Wat ’n beetje zon kan doen

Vrijdag 11 november zijn Jetske en ik weer eens samen de Ecokathedraal ingetrokken. We hadden gehoopt dat de zon even zou doorbreken om mooie herfstkleuren boven en rond de gestapelde bouwwerken uit te lichten. Dat viel echter nogal tegen. De zon liet die dag verstek en de bladeren aan bomen en struiken begonnen er nog maar net te verkleuren …


Op zaterdag 19 november ben ik er nog eens naar toe gereden. Het was een stralende dag met temperaturen rond of net boven het vriespunt. De Ecokathedraal was weliswaar nog steeds niet gehuld in volgroeid herfsttenue, maar de zon maakte het toch een stuk levendiger dan de week ervoor …

38 gedachten over “Wat ’n beetje zon kan doen

 1. Merkwaardig, vind je niet Jan, dat de herfstkleuren dit jaar zo laat op gang zijn gekomen – zeker in Friesland, en nog steeds zit veel blad aan de bomen.
  Het zal weer een belevenis zijn geweest de Ecokathedraal weer te bezoeken!
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dat vind ik ook heel opvallend, Zem. Ook de Ecokathedraal baadde bij mijn tweede bezoek nog steeds niet in de herfstkleuren. Onze hazelaar begon vorige week pas te verkleuren. Het is een bijzondere najaar. Maar het is tot nu toe nog niet koud geweest, en dat is mooi meegenomen.
   – groeten uit Drachten

   Like

 2. Zon is altijd een stuk aangenamer maar…. voor de fotografie soms minder gewenst. De harde contrasten tussen zon belichte en schaduwpartijen zijn niet altijd even geslaagd. Maar ik geef toe, in november is het een stuk aangenamer om met een stralend zonnetje op pad te gaan 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.