Reeën aan de Westersânning

Het aanhoudend grijze weer lokt me nog steeds niet voor mijn plezier naar buiten. Gisteren moest ik er twee keer op uit omdat ik afspraken buitenshuis had. Van die gelegenheid heb ik toch maar gebruik gemaakt om een ritje naar de Jan Durkspolder te maken. Op en rond het water viel niks te beleven, maar mijn ritje werd toch beloond …


Ik was net aan de terugweg over de Westersânning begonnen, toen ik in een aantal bruine vlekken in de verte een groepje reeën meende te herkennen. Om vrij zicht over het weiland te hebben reed ik een klein stukje achteruit, daar zette ik de auto met de rechterwielen in de berm …


Ze stonden ver weg, maar door afstand heb ik me nog nooit laten weerhouden om iets te fotograferen. Wazige of anderszins slechte foto’s kun je altijd nog weggooien, zeg ik altijd maar. Het werden ondanks het grijze weer nog alleszins acceptabele foto’s waar ik me niet voor hoef te schamen…

Normaal gesproken vind ik het op zo’n moment vaak wel aardig om dan wat langer te blijven zitten kijken. Daar had ik gisteren met het waterkoude weer geen zin in. Het was mooi om deze sprong reeën weer eens aan te treffen, want ik had ze al een paar maanden niet meer gezien, maar daarmee was het eerst ook wel weer klaar …

43 gedachten over “Reeën aan de Westersânning

  • Ik ben wat laat met reageren, dat betekent in dat geval dat gisteren in tussen eergisteren is geworden. Laat ik het daarom maar zo zeggen: toen ik die reeën woensdag fotografeerde was het vies koud. Maar donderdag – gisteren dus – was het met 7°C na wat regen en ijzel ineens een stuk zachter. En dat mag wat mij betreft langzamerhand ook wel zo blijven. Als het dan niet echt wil winteren, laat het dan maar voorjaar worden.
   O ja, en die reeën … het is elke keer een bijna feeëriek schouwspel om zo’n groep in all rust, maar toch altijd attent te zien grazen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 1. Het is me ondertussen wel duidelijk geworden dat er bij jou in de buurt geregeld reeën te zien zijn en….. niet één enkele maar een mooie groep zelf. Ik ben al blij als ik er heel af en toe eens eentje kan verrassen. Je foto’s mogen er trouwens best zijn hoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijne gebeurtenis zo’n grote groep reeën te zien en te kunnen fotograferen, helaas is het weer ook bij jullie nog steeds donker en koud en nodigt het niet uit om lang buiten stil te gaan zitten genieten. Maar, ik weet wel dat dat beetje genieten helpt je batterijen op pijl te houden om de winter door te geraken. Althans, zo is dat bij mij toch 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Blijft mooi om zo nu en dan een groep reeën te zien. Deze groep zie ik meerdere kerken per jaar, maar ik kom vaker langs die plek dat ik ze niet zie. Dus ja, een beetje geluk is wel nodig om er gelijktijdig te zijn.
   Er scharrelde een paar kraaien rond, deze wilde kennelijk ook even het www op. 🙂

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.