Grien moas fongen yn drippen

Na de winterkou
is voorjaarszon in aantocht
geniet van het weer!

… dat schreef Peter Bouchier van het weblog Waar mijn pen ligt, ben ik thuis zondag op zijn website. Gisteren zag hij in de titel van mijn blogje ‘Mos gevangen in druppels’ wel een mooie haiku: ‘De titel zou een mooie tweede haiku-regel zijn!’ ‘Voel je vrij om hem te gebruiken,’ antwoordde ik.

Peter voegde de daad bij het woord en stuurde me gisteravond twee haiku’s, die ik mocht plaatsen. Gelukkig had ik nog een paar toepasselijke foto’s bewaard. Dankjewel, Peter!

Earste maitiid dauw
grien moas fongen yn drippen
triennen fan bliidskip


Eerste lentedauw
mos gevangen in druppels
tranen van geluk

55 gedachten over “Grien moas fongen yn drippen

 1. Dit heb je werkelijk heel mooi gedaan met lentedauw. Prachtig… Je ziet druppels doorheen schijnen.
  Knap!!!!Doe dit ik niet na. Ik heb compact camera. Alvast fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeer mooi Jan ! tranen van geluk, dat is ook wel heel passend bij deze fotos. Straks, na een zonnige fietstocht, ga ik eens opzoeken wat die Haiku’s precies zijn, want daar heb ik nog niet van gehoord. Wel goed dat je bij de tweede foto een vertaling plaatste, want dat had ik er nooit in gezien. Hopelijk heb je ook een fijne dag vandaag Jan, maar ik vrees dat een dikke trui wel nodig gaat zijn, maar dat kan de pret niet bederven vind ik zelf – zeker niet als de zon volle kracht schijnt !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Marc. Haiku’s zijn eenvoudig gezegd gedichten met een ritme van 5 – 7 – 5 lettergrepen.
   Fries is mijn moedertaal en de tweede officiële taal van ons land. Ik maak er hier maar spaarzaam gebruik van, maar het komt wel eens voor. Meestal lever ik er wel een vertaling bij, maar je kunt het hele blog ook m.b.v. Google Translate vertalen.
   Ik heb vanmorgen een lekkere, maar te lange wandeling gemaakt naar een plekje waar ik al jaren niet meer geweest was. Ik had me er goed op gekleed, want het was echt koud aan de westelijke oever van het meer waar de oostelijke wind kil overheen blies. Het was de vermoeidheid en de spierpijn wel waard met het zonnige weer. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Dat Fries is heel speciaal, en ik wist niet dat het een officiele taal was – de Haiku’s waren nieuw voor mij, weer iets bijgeleerd ! ik ben zelf ook net terug van een stevige fietstocht, ook hier was de wind soms ijzig, maar het zonnetje maakte idd alles goed. De volgende dagen zou het weer minder worden, althans hier toch, en dan kunnen we weer uitrusten 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.