Schaduwen op de muur

Wat een vreugde om na die lange grijze periode in februari deze week eindelijk weer een paar dagen volop zon te hebben. Dat kwam goed uit, want ik was door mijn voorraad actuele foto’s heen. Die heb ik gisteren en vandaag meteen weer in ruime mate kunnen aanvullen …


Woensdagmiddag heb ik eindelijk het al wat langer bestaande plan opgepakt om eens een kuier te maken naar een kunstwerk dat in maart 2021 bij de A7 is geplaatst. Het staat weliswaar ‘slechts’ 1,5 km van ons huis, maar dat is lopend nog altijd een stuk verder dan mijn benen aankunnen. Daarom heb ik het grootste deel eerst met de auto afgelegd, tot ik op een doodlopende weg niet verder kon …


Toen ik aan het eind van de Oude Slingeweg de fietstunnel in liep, vielen meteen de schaduwen van de nog kale bomen op de oostelijk tunnelmuur op. Daar heb ik – denkend aan ‘Shadow of the wall’ van Mike Oldfield – even wat tijd voor genomen …

Terwijl ik even later in de tunnel liep, werd ik ingehaald door een klein peloton luid bellende fietsers. Ze zullen zich waarschijnlijk even jong gevoeld hebben, omdat de bellen zo lekker echoden in de tunnel …


Terwijl ik het licht weer tegemoet liep, kwam mijn einddoel in zicht …

31 gedachten over “Schaduwen op de muur

 1. Dat was echt genieten dat de zon er weer bij was. Het leverde je ook meteen originele schaduwfoto´s op.
  Wel grappig dat ze belden. Hou ouder, hoe gekker. 😉
  Ik heb me al die keren dat ik er langsrijd al afgevraagd wat daar toch voor ´ding´ staat, Ik heb nooit geweten dat daar een tunnel is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mike Oldfield heb ik altijd al een geniale muzikant gevonden. Je foto’s van de schaduwen op de muren passen heel goed bij deze muziek. In een tunnel kan ik het ook nooit laten om de akoestiek even uit te testen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Een tof idee, om zo eens een reeks met foto’s te maken met schaduwpartijen. Shadow on the wall van Mike Oldfield: knap nummer. Het kunstwerk dat je intussen hebt gepost, doet me op één of andere manier denken aan een soort UFO of zo, recht uit een SF film (niet meteen m’n ding).

  Like

 4. Heel mooi hoe de echte bomen voortvloeien uit de schaduwstam en -takken. Ik vind het kunstig.
  In het verleden moest ik ook altijd eens mijn stem laten echoën in een tunnel als (klein)kind achter in het fietsstoeltje zat. Waarop het kind dan (te) overijverig antwoordde.
  Hier verdwijnt de zon weer voor een hele tijd….

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn oog viel meteen op die schaduwen en de bomen erboven. Soms ligt de kunst op straat.
   Ja, dat echoën in zo’n tunneltje blijft eigenlijk altijd, dat was wel te merken aan deze al wat oudere fietsers. Ze hadden een lol … 🙂
   Ik heb hier vanmorgen nog even heel lekker in de zon op het terras kunnen zitten, maar sinds ongeveer elf uur trekt de lucht hier ook steeds verder dicht. Maar de afgelopen dagen heb ik er volop van kunnen genieten.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.