Naar de Leyensloane

Hoewel ik vorige week dinsdag veel had gezien en gefotografeerd, voelden mijn benen woensdagochtend verrassend sterk aan. Dat kwam weer heel goed uit, want het leek opnieuw een prachtige dag te worden. Ik besloot weer eens een kijkje te nemen bij de vogelkijkhut ‘Blaustirns’ bij de Leijen aan de kant van De Tike. Onderweg bedacht ik me echter. Ik zou ook wel eens aan de andere kant van de Leijen kunnen kijken. Daarom sloeg ik in Opeinde rechtsaf om langs het kanaal naar het eind van de Leyensloane te rijden (Google Maps)


Halverwege de Wâldwei en het strandje aan de Leijen houdt de rit met de auto op, vanaf hier begint het fiets- en wandelpad langs het meer. Nadat ik de auto had gedraaid, heb ik nog even naar een paar overvliegende ganzen gezwaaid, daarna ben ik vol goede moed op weg gegaan …

Bijna halverwege zag ik een paar keurig geknotte wilgen aan de andere kant van het Opeinder Kanaal staan. Ze werden mooi weerspiegeld in zachte golfjes. Hmmm … halverwege, en ik begon mijn benen al te voelen. Ik zou natuurlijk nog op mijn schreden terug kunnen keren …


Ik heb intussen even opgezocht wanneer ik voor het laatst naar het strandje aan de Leijen ben gelopen. Dat was op 1juli 2009, ik heb er toen wat foto’s van lichtende nachtwolken gemaakt. Het was een mooi plekje om lichtende nachtwolken te fotograferen, maar ik herinner me dat ik het toen al te ver vond om er regelmatig een kijkje te nemen bij kans op lichtende nachtwolken of poollicht …


Terwijl ik verder liep, werd ik uit mijn mijmeringen gehaald door een flottielje Canadese ganzen in het kanaal. Luid snaterend zetten ze koers van de Leijen richting Opeinde …

Met de close-up van het onderstaande tweetal sluit ik het eerste deel van deze kuier naar de Leijen af …

42 gedachten over “Naar de Leyensloane

  • Nee, dit plekje ken jij niet, daarvoor is het eigenlijk altijd al te ver lopen geweest. Ik heb het vorige week een keer gewaagd, omdat het zulk mooi weer was en ik me goed voelde. Het was de moeite waard, maar ik heb me na afloop wel voorgenomen om er eerst niet weer naar toe te gaan. 🙂
   Of het nog eens weer zo ver zal komen, dat ik ook met poollicht op pad kan, is maar zeer de vraag ivm mijn andere medicatie. Maar ik zal proberen om op evt. kansjes te blijven letten en een seintje te geven.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik vraag me nu toch af, nu je er zelf over begint, of jij ook het poollicht van vorige week hebt gezien, ik moest wel steeds aan je denken. Zelfs hier was het zichtbaar, al heb ik zelf niets ondernomen het te zien.
  Fijn dat je zo lekker aan de wandel bent! Mooie foto’s!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is fijn dat je vernieuwde medicatie je kuier tochtjes wat langer kan maken, zonder in de problemen te komen.
  Dat “zwaaiplek” bordje vind ik echt iets oer-Hollands ! In ons Belgenlandje zal je zoiets verfrissend niet vinden 🙃
  Het Friese landschap van wateren en eindeloos verre einders is echt groots !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.