Vissers en visdiefjes

Dinsdag heb ik weer eens een kijkje genomen bij de vogelkijkhut ‘Blaustirns’ op de westelijke oever van het meertje De Leijen

Het meertje lag er rustig bij. Bij de laatste restanten van het boomeilandje zag ik iets wat ik niet direct thuis kon brengen. Nadat ik had ingezoomd, zag ik dat er een paar vissers in een bootje zaten …

Op de palen die voor de kijkhut in het water staan, waren intussen een paar visdiefjes gaan zitten …

In de verte vlogen een paar ganzen over. Kortom, het was er heerlijk rustig …

Korte tijd later hadden de vissers het eilandje verlaten. Ze zetten koers naar de kijkhut en begonnen niet ver bij me vandaan voer in het water te gooien. Ze leken vlak voor de vogelkijkhut voor anker te willen gaan. Dat stond me niet aan, daarom heb ik de mannen vriendelijk, maar vooral dringend gevraagd om even rap ergens anders een plekje te zoeken. Mokkend vertrokken ze …

Terwijl de vissers uit beeld verdwenen, keerde de rust rond de kijkhut terug. De show werd gestolen door het met een zekere regelmaat terugkerende donkere hoemp-geluid van een roerdomp. Ook die dag lukte het me weer niet om hem te zien of het fotograferen …

23 gedachten over “Vissers en visdiefjes

    • Vanwege die rare opbouw wist ik eerst ook niet waar ik naar zat te kijken. Er ligt wel eens vaker een bootje met een visser bij het oude boomeilandje, zo’n exemplaar had ik nog niet eerder gezien. Ze hadden niet in de gaten dat het een kijkhut was, zeiden ze, maar dat werd wel duidelijk toen ik ze aanriep. :-)

      Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, Dirk, de roerdomp staat met een paar ander vogels nog hoog op mijn lijstje. Die vermaledijde roerdomp stond anderhalve week geleden ook al ergens anders te hoempen, toen ik met Jetske op pad was. We hebben een hele tijd staan luisteren, maar zien was er niet bij. Jetske heeft hem trouwens al eens in de lucht kunnen fotograferen.

      Geliked door 1 persoon

    • Anderhalve week geleden stond ik me Jetske ook bij een rietveld waar een roerdomp van zich liet horen. Ook daar liet hij zich niet zien. Het is een bijzonder geluid. het ene moment denk je dat het het echt vlak bij is, maar even later kan het dan weer van honderden meters ver klinken.

      Geliked door 1 persoon

  1. Ben benieuwd of je hem te pakken hebt gekregen, de roerdomp, de puntjes achter je laatste woorden zijn alvast veelbelovend 🙂 Bij ons is het vandaag een feestdag – onze Heer Hemelvaart, weet niet of dat ook bij jullie is, in elk geval een fijne droge en zonnige donderdag Jan !

    Geliked door 1 persoon

    • Het is weer niet gelukt om hem te ontdekken, Marc. Anderhalve week geleden heb ik samen met mijn fotomaatje ergens anders ook een tijdlang staan luisteren en spieden. Hij blijft helaas ongezien.

      Ook in ons land is het vandaag Hemelvaartsdag. Ik maak er vandaag een rustdag van, zodat ik morgen hopelijk weer kracht genoeg in mijn benen heb om met mijn fotomaatje op pad te gaan. Maak er een mooie dag van.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.