Gevogelte onderweg

Hoewel er een onaantrekkelijke grauwsluier over het land lag, heb ik rond het middaguur toch maar even een ommetje gemaakt. De rest van de week lijkt het niet alleen grijs, maar ook regelmatig nat te worden, het is maar de vraag wat er dan van kuiertjes terecht komt. Onderweg naar de Deelen bleef een van de grote zilverreigers, die de Friese weilanden momenteel weer bevolken, net lang genoeg staan om er even een plaatje van te kunnen schieten …

101101-1216x

Tijdens een fotokuiertje in de Deelen kreeg ik in een van de petgaten twee jongvolwassen futen voor de lens, waarvan er eentje net weer boven water kwam. Echt mooi scherp is anders, maar ik vond het plaatje te aardig om niet te laten zien …

101101-1239x

Op weg terug naar huis werd ik vlak buiten de Deelen opgewacht door een buizerd, die net bezig was om zijn verenkleed op te schudden …

101101-1322x

Meestal is een buizerd vertrokken zodra hij de klik van een camera heeft gehoord. Bij wijze van uitzondering bleef dit exemplaar wat langer staan. Hij draaide zich zelfs nog even om, voordat ik nog een tweede foto kon maken. Daarna vond hij het welletjes en sloeg hij zijn vleugels uit …

101101-1323x

Een torenvalkje op een paal maakte mijn vogeldag compleet …

101101-1342x

21 gedachten over “Gevogelte onderweg

 1. hallo jan ik loop zo met je mee wat een mooie reportage .die zilver reiger erg mooi en buizert .dat het is gelukt vindt ik super ,groetejs .mini.

  Like

 2. Jij blij dat je toch je fotokuiertje hebt gemaakt Jan. Wat een fotovangst. Leuk zoals dat fuutje als een ‘onderzeeër bovenkomt. Hadden ze allemaal last van de nevel dat ze braaf bleven zitten 😉 Deze roofvogels zo fotograferen is wel bijzonder, ook de grote witte zilverreiger.

  Like

 3. Mag wel zeggen dat het een fotorijk kuiertje was.
  Een mooie zilverreiger – futen een buizerd en als toetje een torenvalkje .
  Dit is de natuur op z’n mooist.

  Like

 4. nou ja,
  jij hebt ze wel mooi voor de lens gekregen,
  ik zag vandaag twee buizerds zitten maar toen ik stopte,
  waren ze verdwenen…
  of mijn niezen daar iets mee te maken heeft gehad laat ik in het midden 🙂

  *hatsjie*

  Like

 5. Must have been so exciting to capture that hawk on your camera. I never see those, and I walk the woods a couple of days every week! Maybe they have moved to the city! 😉 Beutiful birds!

  Like

 6. Ben er ook jaloers op, zou ze graag voor de lens hebben gehad. Zeker de buizerd.
  Zie ze vaak maar, is me nog nooit mooi gelukt.
  Ondanks het grijze weer was jou dag weer goed volgens mij.
  Groetjes en hoop dat de buien meevallen de komende week.

  Like

 7. Een geluksdag voor jou, ondanks het grauwe weer. Prachtig zoals je deze vier soorten vogels voor je lens kreeg. Wat mooi dat de fuut net bovenkwam. Moet je echt geluk hebben.

  Like

 8. Het zijn allemaal vogels die ik ook graag voor de lens krijg. Maar ze zijn soms oh zo moeilijk vast te leggen. Drie van de vier soorten laten je vaak teleurgesteld achter. Dat je ze allemaal op één dag hebt vastgelegd is daarmee wel een bijzondere prestatie. Deze jongens hoeven volgens mij niet altijd superscherp op de foto te staan. Daarvoor moet je in een tentje kruipen. Deze Futen zijn dan toch zover dat ze zelf gaan duiken. Daar zal moe blij mee zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.