De baanveger

Nadat Aafje vanwege de winterse omstandigheden de hele week met de auto naar haar werk was geweest, was ze vanmiddag zo lief om op de fiets naar het centrum te gaan. Daarmee kreeg ik de kans om even een ritje over de vlakte te maken, en dat heb ik dan ook maar gedaan. De eerste tussenstop maakte ik in de Jan Durkspolder. Op de bevroren plas die voor de oude vogelkijkhut ligt, zwierden de eerste schaatsers alweer over het ijs …

101218-1328x

Terwijl het verkeer in grote delen van het land gisteren volledig tot stilstand kwam als gevolg van zware sneeuwval, hebben wij hier vrijwel geen sneeuw gehad. In ons tuintje ligt amper een halve centimeter sneeuw, maar dat is net voldoende om voor een winters tintje te zorgen.
Hoewel ik nog niet heb bekeken hoe de kwaliteit van het ijs is – die zou te lijden gehad kunnen hebben van de natte sneeuw van donderdag  – lijkt het een gunstige situatie te zijn voor de schaatsliefhebbers …

101218-1329x

De baanveger van ijsclub “Lyts Begjin” (“Klein Begin”) uit Earnewâld heeft een makkie. De borstelmachine heeft weinig werk van het kleine beetje sneeuw op het ijs, met gemak trekt hij de man voort …

101218-1332x

Even mee steppen wanneer er gekluund moet worden …

101218-1334x

En voort gaat hij weer op zijn zelf gefabriceerde snow- en iceboard …

101218-1336x

Verder de koude polder in … Ik was blij dat ik de warme auto weer in kon om mijn rondje te vervolgen, want man man … wat was het koud … Maar wel mooi!

101218-1337x

Maak er een mooi winters weekend van, vrienden, en blijf warm!

21 gedachten over “De baanveger

 1. Pingback: Winterse wens | Afanja's Weblog

 2. Pingback: De baanveger van de JD-polder | Afanja's Weblog

 3. ZO dus bij jou schaatsten ze al! Nou daar kunnen wij hier in het westen nog enkel van dromen. Veel sneeuwijs en ik vraag mij af of het nog wat wordt met schaatsen alhoewel ik er wel op hoop want dit is toch ook heel mooi voor op de foto…..Goed ook je molentje is super er staat er hier ook nog een scheef gezakt in het land. ALs het blijft vriezen zal ik eens een poging wagen over het ijs…

  Like

 4. Ligt er bij jullie inmiddels al meer sneeuw?
  Hier een aardig laagje, eindelijk, en een vrije dag dus ik was er al vroeg uit vanmorgen.
  Een heel eind gewandeld maar het is zo grijs en grauw dat de plaatjes nogal triest geworden zijn. Gelukkig heb ik een goed gevuld archief op Aminus3 😉

  Like

 5. dat is dan een heel geluk voor de schaatsers dat jullie einig sneeuw hebben Jan.
  Hier is vannacht nog even een lading verse sneeuw gevallen dus ik kan wel zeggen dat we heel lang niet meer zoveel sneeuw gezien hebben.
  Lekker om weer eens even een fototochtje te maken hè.
  leuke reportage heb je gemaakt!

  Like

 6. Dat er al geschaatst kan worden Jan en wat een grappig gezicht die ijsbaanveger in het witte landschap.
  Ik vond het vandaag ook koud maar deze winterse wereld is toch ook wel weer heel erg mooi.
  fijne zondag.

  Like

 7. Mooie foto’s, het was vandaag ook prachtig mooi, wat ik eran gezien heb, vanuit de auto lekker warm 😉
  Mooi gebied om te schaatsen daar, hier lag wel 5 cm sneeuw gisteren al.
  Vreemd dat het zo verschillend is in zo’n klein landje.
  Maar afwachten wat er vannacht bij valt.
  Ik hoef of kan er niet op uit, maar de tuin is schitterend en vogels, zoveel dat er soms gewoon een botsing is in de lucht…;-(
  Dus ik vermaak me wel 😉
  Gezellige zondag en groeten

  Like

 8. Die ijsdikte is dus plaatselijk wel erg verschillend. We komen net bij mijn moeder vandaan en daar liggen nog hele stukken open.
  We schijnen de komende nacht nog heel wat sneeuw te krijgen. Misschien vallen jullie dan ook wel in de prijzen. En als dat zo is heeft de baanveger géén vrije zondag. 😉
  Prachtige serie overigens van de baanveger en de schaatsers in de lichte nevel.
  We blijven vast wel warm. Het wordt straks dringen geblazen rond de houtkachel, want er komen straks behalve het vriendje die er al was nog twee meisjes voor onze jongste telg. 😉

  Like

 9. Wat je zegt ….., het was vooral koud vanmorgen. Hulde aan de dapperen die wel de schaatsen onder knoopten. Toevalligerwijs kwam ik vandaag ook een stel tegen met rode en gele strepen. Ook omgeven door veel motor-herrie.

  Like

 10. De tijd ontbreekt me momenteel om op stap te gaan. Daarom vind ik het heerlijk om met jou mee te mogen kijken. Heerlijk winterse beelden. Mijn klimaat. Maar ik weet dat niet iedereen zo gelukkig is met de kou. Fantastisch dat je toch op stap kon en dat je deze mooie foto’s kon maken.

  Like

 11. Ik moest vanmiddag nog even boodschappen doen en vond het ook akelig koud. Vooral met de wind – die om het nog doordringender te maken redelijk vochtig aanvoelde – erbij was het geen weer voor uitgebreide wandelingen, ik heb zo snel mogelijk de kachel en het raam met uitzicht op mijn tuin weer opgezocht.

  Like

Reacties zijn gesloten.