De eerste ooievaar

Begin deze week had ik hem al eens zien rondscharrelen in de buurt van Earnewâld, maar toen kon ik hem niet goed voor de camera krijgen. Vandaag lukte dat wel: de earste earrebarre fan it jier, oftewel in goed Nederlands: de eerste ooievaar van het jaar …

120114-1404x

Omdat de paalnesten bij de wat verderop gelegen gaswinningslocatie allemaal nog leeg waren, vermoed ik dat dit vermetele exemplaar de voorspellingen omtrent de nakende horrorwinter aan zijn laars heeft gelapt en hier lekker is gebleven …

120114-1405x

Omdat hij vrij ver van de weg heen en weer paradeerde, heb ik de foto’s wat bij moeten snijden. Toch wilde ik ze jullie niet onthouden, want zo vaak zien we hier tenslotte half januari geen foeragerende ooievaar rond stappen …

120114-1406x

20 gedachten over “De eerste ooievaar

 1. Pingback: De earrebarre is der wer | Afanja's Weblog

 2. Die is hier gebleven om jou de primeur te geven van de eerste ooievaar van het jaar! Maar straks als het heel koud wordt, verwacht hij wel dat je hem opneemt bij je thuis en dat hij ook van de glijbaan mag glijden -:)

  Like

 3. Inderdaad….lang niet alle ooievaars zijn dit jaar vertrokken.
  Waarom zouden ze ook? er is genoeg te halen momenteel.
  Ik hoorde dat de kraanvogels er ook nog zijn dus die willen we deze week eens proberen te fotograferen .
  Mooie foto`s Jan….het blijft een geweldige aanblik de ooievaar.

  Like

 4. Wat heb je hem er mooi opgezet Jan.Hier zie je ze zelden of ik moet zo’n 30 km rijden voor Planckendael een onderverdeling van de Zoo en daar hebben ze ook een station voor ooievaars en anders zijn het er meer dan 100 km dat ik moet rijden voor het zwin daar zitten ooievaarskolonies.
  De kans dat ik er 1 in mijn omgeving tegen kom is nihil..soms in de trek zie ik ze wel eens overtrekken als ik geluk heb

  Like

 5. Je zou hem/haar wel een schop onder de k*nt willen geven, dat hij/zij naar het zuiden vliegt. Je moet er toch niet aan denken hoe zo’n beest zijn/haar kostje bij elkaar moet scharrelen als we dik onder de sneeuw komen te zitten. Maar, het ooievaarsstation is gelukkig in de buurt voor noodgevallen.
  Heel apart om al in januari een ooievaar te zien scharrelen. Misschien een voorteken voor een goed ooievaarsjaar.

  Like

 6. Dat is inderdaad wel vroeg, Mooi zijn ze.
  We zagen er laatst bij Meppel op de lantaarnpalen ook een paar zitten, ook daar is een ooievaarsstation in de Wijk.
  Dus neem aan dat ze achter gebleven zijn.
  Gezellige zondag en groetjes.

  Like

 7. Leuke beesten. Ik woonde vroeger eens tweekeervallen van een ooievaarsstation. De vogels liepen soms met zijn tienen over ons weiland te paraderen.
  In de winter bleven ze gewoon, maar dan zagen we ze niet zo vaak.
  Laatst wilde een plagende Friese kennis mijn kennis (!) van het Fries eens even testen. Hij vroeg: ‘Hoe heet een ooievaar in het Fries’. Hoppekee, dat wist ik. En toen: ‘Maar wat is nu een skanseare earebarre?’ Je had zijn gezicht moeten zien toen ik dát ook wist. 🙂

  Like

 8. Ik heb ook zo’n donkerbruin vermoeden dat deze hier is gebleven. In de Tjongervallei scharrelt ook nog eentje rond. Misschien nog te jong en onervaren om met de grote groep mee te gaan.

  Like

Reacties zijn gesloten.