Dan deug je toch niet!?

Gistermiddag heb ik een heerlijke winterkuier gemaakt in De Deelen (kaartje Google Maps). Diverse mensen trokken hun eerste baantjes op het petgat bij de parkeerplaats …

120201-1333x

Tot mijn niet geringe verbazing zag ik op een bepaald moment een man met een buggy met daarin een kind over het ijs suizen …

120201-1502x

Die zal bij de brug wel omkeren, dacht ik …

120201-1503x

Dat bleek echter niet de bedoeling te zijn, met vereende krachten werd de buggy op de brug gehesen …

120201-1504x

Daarna werd de buggy met het kind aan de andere kant van de brug weer op het ijs gezet …

120201-1508x

Een paar ervaren schaatsers, die voorzien prikstokken en rugzakken verderop op verkenning waren geweest, spraken de jonge ouders waarschuwend toe …

120201-1509x

Het mocht echter niet baten, de ouders gingen gewoon verder met kind en buggy. Ik heb nog even met deze mannen staan praten over zoveel onbenul …

120201-1516x

Waarom onbenul? Wel, simpelweg omdat het ijs verderop absoluut nog niet overal vertrouwd is. Op verschillende plaatsen liggen nog grote windwakken …

120201-1431x

Het bovenstaande windwak is nog goed te zien, maar nog erger zijn de verborgen windwakken. Vanaf één van de hoge bruggetjes meende ik zo’n verborgen windwak te zien. Het vlak binnen de donkere rand op de foto hieronder heeft duidelijk een tijdlang open gelegen. Het is best mogelijk dat dit windwak pas in de voorgaande nacht is dichtgevroren en dat er maar 1 of 2 centimeter ijs ligt. Je deugt toch niet als je daar nu met een kind in een buggy gaat schaatsen!?

120201-1437x

Voorlopig kan er ook in Fryslân alleen veilig geschaatst worden op ijsbanen en ondergelopen land. Zaterdag kunnen schaatsliefhebbers terecht in de Jan Durkspolder voor de eerste officiële toertocht van 2012. Zoals in het vorige logje te zien is, gaat daar veiligheid voor alles.

24 gedachten over “Dan deug je toch niet!?

 1. ongelooflijk hoe eigenwijs en stom mensen kunnen zijn
  leuk dat je dit hier laat zien, hopelijk lezen veel van die niet nadenkende mensen en begrijpen wel de gevaren
  fine week Jan,.

  Groeten, Bram

  Like

 2. Ik wil best even op je kind passen hoor als je zulke enge dingen moet doen! Ik vind het zoiezo zielig voor die kindjes die mee moeten op het ijs, jij weet wel hoe koud het is als je niks kunt doen, daar helpt geen enkel kunstof dekbedje tegen!

  Like

 3. NIET TE GELOVEN !!! Laat deze foto`s een waarschuwing zijn Jan.
  Inderdaad een stel onbenul van ouders!
  Er zullen deze dagen nog velen door het ijs zakken …….
  en hoop dat het bij een nat pak blijft !
  Gr. 🙂

  Like

 4. Ongelofelijk inderdaad. Ze denken dat ze het beter weten. Ik ben bang dat ze niet eens weten dat ze zoveel risico nemen.
  Kleine correctie: gisteren waren in de provincie Groningen ook al veel ijsbanen open en vandaag (2-2) in Roden ook, o.a.
  Groet, Fokko

  Like

 5. En weet je Jan, zulke ouders en kind overkomt niets. Maar juist wel de oplettende en zorgzame ouders en over die ervaring kan ik meepraten…
  Wat ik zo kenmerkend vind is dat er niet meer naar goede raad van anderen wordt geluisterd en dat ze vooral hun eigen gang willen gaan.
  Ik ben het met Wieneke eens, het is voor zo’n klein stilzittend kind ook veel te koud.
  De mannen op foto 7 zijn wel goed voorbereid met hun uitrusting.
  Wellicht net als jij zouden ook zij opa’s kunnen zijn. Ik denk dat jullie het kleintje met buggy en al wel hadden willen “ontvoeren” om zo voor onheil te behoeden.

  Like

 6. Niet normaal, ben het met Hanny eens, zoiets zou breed uitgemeten moeten worden in de media.
  Wat een vreselijk egoïstische ouders en wat zielig voor het kindje. Niet normaal en dan nog geen advies van kenners aannemen ook.
  Groeten en fijne dag morgen.

  Like

 7. Ja, dit zijn van die egoïstische stomme ouders, die wel een kindje willen hebben, maar er geen enkel eigen pleziertje voor willen opgeven.
  Ik vind het trouwens veel te koud voor van die kleine kinderen om zo stil te zitten in zo’n wagentje.

  Like

 8. Onverantwoord gedrag. Wie stelt het leven van zijn kleine kind nu bewust in de waagschaal. Eigenlijk zou dit breed uitgemeten moeten worden in de media. Als voorbeeld hoe het niet moet.

  Like

 9. Sommige mensen zijn niet goed bij hun hoofd. Hoe verzin je het. Ze willen tegenwoordig vaak niks missen en de kinderen worden de dupe. Geen verantwoordelijkheidsgevoel.
  Mooie foto’s trouwens Jan, het zier er daar schitterend uit.

  Like

Reacties zijn gesloten.