Torenvalkjes in de mist

Hoewel het grijs en miezerig was, heb ik rond het middaguur toch even een ommetje gemaakt. In fotografisch opzicht was het geen succes, maar dat was te verwachten. Het werd een ritje langs stille en kille weilanden, waarin weinig te beleven viel. Een blauwe reiger en diverse ganzen gingen op de foto verloren in een grijze waas …

120228-1314x

Alleen een paar foto’s van een torenvalkje, dat wel bereid was om even te poseren, terwijl hij zijn best leek te doen om zijn veren te laten drogen, konden de toets der kritiek doorstaan …

120228-1315x

Hij haalt het natuurlijk niet in vergelijking met het torenvalkje dat ik op een mistige dag in december 2010 kiekte op het moment dat hij vlak naast mijn auto zijn behoefte deed, maar het kan nu eenmaal niet altijd feest zijn …

101206-1344x

20 gedachten over “Torenvalkjes in de mist

 1. Tsja mistig..
  Vanochtend goot het hier nog, nu schijnt de zon dan weer volop. 🙂
  Ik durf het vandaag nog maar niet aan om buiten te gaan zitten, dus hopelijk de aankomende dagen weer mooi weer!

  Like

 2. ja dat zijn heerlijke momenten en als je ze dan ook nog weet te vangen ben je helemaal gelukkig.
  en dat met een zoomcamera!!!!!!
  ik ga nu hele fraaie foto`s verwachten Jan.

  Like

 3. Ondanks de grauwheid zien de kleuren in het landschap er heel fris uit.
  Voor perfecte resultaten voor vogelfotografie heb je ander materiaal nodig Jan, toch moet ik eerlijk bekennen dat je deze foto’s knap gemaakt hebt met een zoomcamera. Ondanks beeldstabilisatie is het toch echt moeilijk om scherpe beelden te maken op een flinke zoom. Het gebruik van een statief zou de kwaliteit natuurlijk ook nog verder kunnen verbeteren, al weet ik dat je niet blij wordt van het gezeul met zo’n ding 😦

  Like

Reacties zijn gesloten.