Een merel en een mug

’t Is toch wat … Krijgen we dit jaar dankzij de schrikkeldag een dagje extra, is het weer zo’n grijze en grauwe dag waar je als fotoblogger eigenlijk net niks aan hebt. Omdat er in deze tijd van het jaar -zeker met dit grijze weer- ook in het buitengebied weinig te beleven valt, vermaak ik me noodgedwongen binnenshuis met het verzamelen en verwerken van wat weercijfertjes van de afgelopen winter. Toen ik tussen de bedrijven door aan het begin van de middag even wat misnoegd naar buiten zat te kijken, streek er een merel in de tuin neer. Van achter de dubbele beglazing kon ik net even een plaatje van hem schieten …

120229-1357x

Omdat die dubbele ramen net als autoruiten nogal wat verlies in scherpte tot gevolg hebben, liep ik naar de bijkeuken, waar ik vervolgens voorzichtig de deur opende. Blijkbaar was het nog niet voorzichtig genoeg, want de vogel was meteen gevolgen. Omdat ik toch onderweg was, heb ik toch maar even een klein rondje door de tuin gemaakt …

120229-1338x

Toen ik een mugje neer zag strijken op de klimop rond de pergola, ben ik nog weer even naar binnen gelopen om het macrolensje te pakken. De mug was gelukkig wat sportiever van aard dan de merel, want toen ik even later terug was, zat hij nog mooi op hetzelfde plekje. En zo kon ik op deze schrikkeldag dan toch mijn eerste mug van het jaar kieken. Ik weet het …, het zijn niet bepaald perfecte plaatjes geworden, maar ja … het licht was ook weer tamelijk belabberd en bovendien verkeer ik met mijn nieuwe camera nog steeds in de oefenfase …   🙂

120229-1342x

26 gedachten over “Een merel en een mug

 1. Dit zijn toch mooie plaatjes geworden Jan. Beter dan mijn foto,’s van druppels, die zijn allemaal in de prullebak verdwenen.
  Zo,n mug zit toch ook wel fraai in elkaar al kan ik zijn bloed wel drinken.

  Like

 2. Neen je licht was het probleem ik weet en herken dat Jan. Toch geeft het de burger volop moed omdat het geen slechte plaatjes zijn, maar meer zit er gewoon niet in zonder zonnetje. Daarom schiet ik nooit macro zonder de koperen ploert.

  Like

 3. Zeg, geen valse bescheidenheid hoor. Prachtige foto’s maken en dan weer mopperen dat het geen perfecte plaatjes zijn. Dan durf ik nooit meer een foto neer te zetten. Mooie mug en mooie mereldame.
  Jan je hebt het vast al ergens geschreven maar wat voor camera heb je nu?

  Like

  • Dit ligt toch ietsje genuanceerder, aargh. De foto’s van de mug lijken op dit formaat wel scherp, maar als je het originele formaat ziet, dan zie je dat de scherpte nog ver te zoeken is. Dat kan beter, en dat komt ook wel weer als het zonnetje dergelijke onderwerpen weer lekker in het licht zet.
   Nadat mijn camera door een valpartij lelijk was beschadigd, heb ik vorige week na lang wikken en wegen de Canon Powershot SX40 HS gekocht..

   Like

 4. Op de teek na voor mij het meest gehate insekt. Over enkele maanden is het geen pretje om in de weerrribben rond te lopen. Toch heb je de mug mooi close weten te pakken. Zo’n voorzetlens werkt geweldig goed

  Like

 5. Jan, je merel is een haar. En wat een scherpe foto’s van de mug. Heb een hekel aan deze beesten. Deze zat nog aardig stil, zeker omdat het nog een beetje koud is voor muggen.
  Overigens moet ik altijd nadenken, want mug is een neef en een mig is een vlieg. In het fries vergis ik me nooit, wel in het Nederlands.

  Like

 6. Prachtig weer. Ik geniet elke dag hoor. Gaat het nog goed zonder shag? Ik ben morgen een half jaar zonder en merk nu dat het steeds meer naar de achtergrond verdwijnt, heerlijk!

  Like

  • Prachtig weer …?
   Ja, jullie schijnen daar af en toe de zon nog even te zien, maar hier is het al dagenlang grijs, grauw en miezerig. 😦
   Wat het roken betreft: ik moet toegeven, dat ik een paar maal heb gespijbeld. Maar zo lang dat zo weinig gebeurt, dat ik van zo’n peukje lichter in mijn hoofd wordt dan van mijn mediwiet, dan valt het reuze mee.

   Like

 7. Heeft een recht op en neer mug zulke groene ogen? Het is wel supermacro.
  Ben je na die omtrekkende bewegingen wel weer verder gegaan met de dingen die je echt moest doen. 😉

  Like

 8. Jaja gooi alles maar op de oefenfase.. 😉
  Maarre, het zijn wel weer mooie plaatjes geworden Jan. Maar of jullie nou zo blij moeten zijn met de eerste mug? dat is dan weer de vraag…

  Like

Reacties zijn gesloten.